ARHIVA B365

Festivalul Etnorama, în acest weekend în Parcul Herăstrău. Ce nume vor urca pe scenă

Festivalul si-a deschis portile astazi, 6 mai, la ora 11:00, cu un targ in cadrul caruia vizitatorii sunt intampinati cu produse si mancaruri traditionale si sunt invitati sa invete din tainele mestesugurilor transmise din generatie in generatie, informează Primăria Capitalei. 

Mai mult decat atat, vizitatorii sunt asteptati sa deguste mancaruri din bucatariile cu specific frantuzesc, italienesc, thailandez, german, turcesc, sau chinezesc.

Cei prezenti pot asista si la demonstratii de realizare a unor bijuterii, produse ornamentale traditionale din ceramica, piele, piese de ceas si os, precum si la ateliere de prelucrare a sticlei si de sculptura in lemn.

Concerte si spectacole

In cadrul festivalului, incepand de vineri seara si pana duminica, vor fi sustinute concerte, piese de teatru, dansuri traditionale sau numere artistice. Special pentru cei mici au fost pregatite sesiuni de facepainting, modelaj de
baloane si piese de teatru. Toate acestea vor avea loc pe scena amplasata in Parcul Herastrau.

Vineri seara, in cadrul primei zile a Festivalului, de la ora 19:00, pe scena Etnorama vor urca Naked, din Serbia, trupa Oratnitza din Bulgaria si celebra formatie Mahala Rai Banda.

In cea de a doua zi a festivalului, 7 mai, incepand cu ora 11:00, copiii sunt asteptati cu piesa de teatru „Domnisoara Poimaine si joaca de-a timpul”, spectacol urmat de sesiuni de facepainting si modelaj de baloane.

Incepand cu ora 17:00, vizitatorii vor putea urmari numere artistice ale ansamblului german „Korona”, dar si dansuri traditionale turcesti. 

De la ora 19:00, pe scena Etnorama vor urca trupele Worldy Savages din Serbia/Canada, Slivo Electric Klub din Franta, iar seara se va incheia pe ritmurile uneia dintre cele mai cunoscute trupe de balkan brass si balkan beats – Fanfare
Ciocarlia.

Ultima zi a festivalului, 8 mai, incepe cu un spectacol pentru cei mici – „Zana Maseluta in misiune cu spiridusii magici”, urmat la ora 17:00 de dansuri populare ale ansamblului comunitatilor aromanilor din Sarighiol Deal si dansuri ale Ansamblul „Ellas” din Bucuresti, reprezentant al comunitatii grecesti.

De la ora 18:00, In Parcul Herastrau vor rasuna acordurile trupelor Domino, Szempol Offchestra si Shantel & Bucovina Club Orkestar.

Targul este deschis publicului in intervalul 11:00 – 21:30. Accesul la eveniment este liber. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button