FESTIVALUL ENESCU 2015. Duminică seara a avut loc deschiderea Festivalului George Enescu. PROGRAMUL

de:
31 aug. 2015
9 Afișari
FESTIVALUL ENESCU 2015. Duminică seara a avut loc deschiderea Festivalului George Enescu. PROGRAMUL

FESTIVALUL ENESCU 2015 Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” s-a deschis cu „Rapsodia Română Nr. 1”, de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, formată din tineri muzicieni din România, sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi, renumit în întreaga lume pentru repertoriul transcultural, potrivit antena3.ro.

Prezent la deschiderea Festivalului Enescu 2015, președintele Klaus Iohannis a postat, pe contul său de Facebook, impresii de la eveniment.

„Deschiderea de ieri seară a Festivalului Internațional „George Enescu”, aflat la ediția a XXII-a, reprezintă un nou prilej pentru România de a-și promova cultura și spiritul, grație marelui nostru compozitor. Sunt convins că, timp de trei săptămâni, unul dintre cele mai importante evenimente culturale organizate la București va reuni mii de iubitori de muzică clasică, de acasă și din întreaga lume. Trebuie să redăm culturii, și educației deopotrivă, locul care li se cuvine într-o societate puternică”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Radio România va transmite în DIRECT concertele de la FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015

FESTIVALUL ENESCU 2015 Festivalul International George Enescu reuneste anul acesta aproximativ 2500 de artisti straini si 500 de artisti romani, 22 de zile si 22 creatii ale compozitorului George Enescu, in interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii. Vor avea loc peste 70 de concerte in sali si multe altele in aer liber. VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI GEORGE ENESCU 2015.

PROGRAM FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. Timp de 11 zile, in Piata George Enescu vor fi sustinute, in aer liber concerte de exceptie ale Orchestrei Nationale Radio, Filarmonicii Oltenia, Bucharest Festival Orchestra, Orchestrei Simfonice Bucuresti, Orchestra Sinfonia si Camerata Regala, sub bagheta unor dirijori de renume precum Tiberiu Soare, Davin Crescenzi, Constantin Adrian Grigore, Cristian Lupes si Gabriel Bebeselea. Zilnic, li se vor alatura profesionisti ai muzicii de camera precum Art Quartet si Transylvanian Saxophone Quartet, dar si elevi entuziasti ai liceelor de arta. Si, pentru cei care doresc sa se delecteze cu spectacole si dupa concerte, acestia sunt invitati laproiectii ale unor reprezentatii muzicale celebre: Bisurile Festivalului Enescu (2001, 2003), Lucrari inedite din creatia lui George Enescu, Seymour: An Introduction (regia Ethan Hawke, 2014). 

CITEȘTE ȘI: FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015: Încasări de 15 mil. euro şi 20.000 de turişti străini

FESTIVALUL ENESCU 2015 Primarul Sorin Oprescu, prezent și el la deschiderea festivalului, a declarat, anterior, că le mulțumește celor care au contribuit la organizarea evenimentului.

„Festivalul George Enescu face ca Bucurestiul sa devina, pentru trei saptamani, Capitala europena a muzicii, iar aceasta este o mandrie pentru Bucuresti si un mare castig pentru Romania. Le sunt recunoscator tuturor celor care fac posibil acest eveniment cultural de renume international, de la artisti, pana la organizatori, dintre care, cu modestie, facem parte.”, a declarat primarul Oprescu.

Festivalul Internațional George Enescu a ajuns la ediția a XXII-a și se desfășoară, anul acesta, între 30 august și 20 septembrie. 

Cookies