Festivalul de Muzică Veche București. Diverse spații din Capitală vor găzdui evenimentele în perioada 10-27 noiembrie

09 nov. 2022
351 afișări
Festivalul de Muzică Veche București. Diverse spații din Capitală vor găzdui evenimentele în perioada 10-27 noiembrie
Festivalul de Muzică Veche București. Diverse spații din Capitală vor găzdui evenimentele în perioada 10-27 noiembrie. Sursa foto: Festivalul de Muzică Veche București

Publicul are ocazia să descopere noutatea muzicii vechi, vreme de două săptămâni, la Festivalul de Muzică Veche București. Ajuns la ediția a XVII-a, festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România.

Festivalul de Muzică Veche București

Sub genericul „Orient și Occident”, Festivalul de Muzică Veche București are loc în perioada 10-27 noiembrie, în diverse spații culturale din Capitală. Renumiți artiști din Spania, Germania, Franța, India, Italia, Armenia și România îi invită pe bucureșteni (și nu numai) să redescopere noutatea muzicii vechi într-un repertoriu marcat de nostalgia și eleganța unor timpuri uitate sau mai puțin cunoscute.

Vreme de două săptămâni, mai mulți artiști vor evolua în spații precum: Muzeul Național de Artă al României, Sala Radio, Palatul Bragadiru, Biserica Anglicană, Universitatea Națională de Muzică din București și Biserica Sfântul Ioan Rusul.

În cadrul festivalului vor evolua: 

  • chitaristul Xavier Díaz Latorre (Spania),
  •  Emilio Villalba și formația sa, Cantica (Spania),
  • clavecinistul Ketil Haugsand (Germania),
  • ansamblul Le Consort (Franța),
  • Sangam Trio (India, Italia),
  • Corul Etheros (România),
  • ansamblul Sempre (România),
  • formația Trei Parale (România),
  • Arsen Petrosyan Quartett (Armenia),
  • Corul Melos Paisian (România).

La eveniment vor participa și invitați speciali: prof.univ.dr. Nicolae Gheorghiță și monahul Filotheu Bălan (doi dintre cei mai apreciați muzicologi bizantini ai momentului). Unul dintre momentele așteptate ale actualei ediții este inaugurarea în concert a unui clavecin, model francez, cu două manuale, creație a lui Ketil Haugsand și a lui Philippe Vaille (The Paris Workshop). 

Orient și Occident

Tema ediției din 2022 este „Orient și Occident”:

„Periplul muzical va reuni diferite stiluri și expresii, de la muzică barocă, renascentistă la cea bizantină, de la muzica evreilor sefarzi, armenească la cea veche românească și indiană, acoperind un spațiu temporal ce pornește de la primele veacuri ale mileniului trecut și ajunge până la începutul secolului al XIX-lea.”, transmit organizatorii evenimentului.

Festivalul începe joi, 10 noiembrie 2022, la ora 19:00, la Palatul Bragadiru. Aici va avea loc concertul SEPHARDICA, propus de Emilio Villalba și de ansamblul său, Cantica, din care mai fac parte Sara Marina și Ángeles Núñez.

Întregul program al Festivalului de Muzică Veche București poate fi văzut AICI.

Biletele se pot cumpăra din rețeaua fizică Eventim sau online, AICI.

Cookies