Festivalul de Merinde și Cultură Urbană are loc în București, în weekendul 12-14 aprilie. Vizitatorii sunt așteptați cu gogoși, cozonaci, brânzeturi, mâncare la grătar și altele

07 apr. 2024
9701 afișări
Festivalul de Merinde și Cultură Urbană are loc în București, în weekendul 12-14 aprilie. Vizitatorii sunt așteptați cu gogoși, cozonaci, brânzeturi, mâncare la grătar și altele
Festivalul de Merinde și Cultură Urbană are loc în București, în weekendul 12-14 aprilie. Vizitatorii sunt așteptați cu gogoși, cozonaci, brânzeturi, mâncare la grătar și altele | Foto simbol: Inquam Photos / George Călin

În perioada 12-14 aprilie are loc Festivalul de Merinde și Cultură Urbană, unde bucureștenii sunt așteptați să celebreze diversitatea gusturilor și aromele orașului. Evenimentul este perfect pentru o ieșire în familie, aducând în prim plan atât bucate delicioase, cât și activități pregătite pentru copii.

Festivalul de Merinde și Cultură Urbană are loc între 12-14 aprilie

Festivalul de Merinde și Cultură Urbană va avea loc weekendul viitor, în parcarea de la intersecția străzii Aleea Privighetorilor cu strada Bd. Erou Iancu Nicolae, în zona Grădina Zoologică din Sectorul 1.

Aici, participanții vor fi așteptați cu o selecție premium de cafele aromate și limonade revigorante, iar înghețata proaspătă și gogoșile pufoase vor fi nelipsite.

Festivalul își propune să satisfacă toate poftele culinare ale vizitatorilor săi.

Printre deliciile care se vor întâlni la festival se numără și langoșii și dulciurile aromate și colorate. De asemenea, copiii se vor bucura de un colț special dedicat lor, plin de gogoși și delicii dulci.

Pentru a completa experiența, bucureștenii vor găsi și un stand cu fructe și legume de primăvară proaspete.

Organizatorii festivalului au pregătit pentru copii ateliere de creație, unde aceștia vor putea da frâu liber imaginației și vor putea crea lucrări unice, sub îndrumarea experților în artă și handmade.

Printre bucatele care pot fi gustate la festival se numără:

  • cozonaci,
  • checuri și prăjituri,
  • produse tradiționale,
  • platouri cu afumături,
  • brânzeturi atât tradiționale românești, cât și fine,
  • gemuri și dulcețuri,
  • o varietate de băuturi.

Nu vor lipsi nici preparate tradiționale românești, pregătite de maeștrii bucătari, după rețete străvechi din toate zonele țării și aduse în contemporan:

  • tocănițe la ceaun,
  • fripturi,
  • mititei,
  • păstrămuri fripte,
  • cârnați de casă tradiționali din carne de porc sau de vită cu oaie, cruzi, afumați sau picanți,
  • frigărui colorate,
  • costițe și ciolane.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies