BAZAR

Festivalul Comediei Româneşti, între 21 şi 29 mai, în Bucureşti

Începând cu acest an, Festivalul Comediei Româneşti organizează spectacole în aer liber şi în alte zone decât cele obişnuite. Astfel, festCO se va „deplasa” dinspre Centrul istoric către parcurile „Al. I. Cuza” şi „Lumea copiilor”, oferind spectatorilor show-uri de improvizaţie, proiecţii de filme şi un concert care învie pentru o seară parfumul perioadei interbelice, scrie Agerpres.

Printre spectacolele care vor putea fi văzute în festival se numără „Steaua fără nume” în regia lui Erwin Simsensohn, producţie a Teatrului Naţional Târgu-Mureş, Compania „Liviu Rebreanu” – la sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti, „Apolodor” de Gellu Naum, regia Ada Milea, producţie a Teatrului Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca – la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie.

La fel ca la ediţiile anterioare, în cadrul festCO vor putea fi vizionate cele mai bune producţii de comedie românească din ţară, vor avea loc lansări de carte şi o serie de dialoguri festCO cu unii dintre cei mai importanţi regizori români ai momentului: Andrei Şerban, Horaţiu Mălăele, Alexandru Darie. Din programul festivalului nu lipsesc nici filmele: „Minte-mă frumos” regia Iura Luncaşu, „Bucureşti non-stop” regia Dan Chişu şi „Restul e tăcere” regia Nae Carangil” -, toate proiecţiile fiind programate de la ora 21,00, la foişorul din parcul „Al. I. Cuza”.

Ajuns la cea de a doua ediţie, Laboratorul de Comedie se va concretiza printr-un spectacol-lectură pe textele realizate în cadrul atelierului de scriere dramatică coordonat de conf. univ. dr. Ana Maria Nistor, pe 28 mai de la ora 18,00. Gala Comediei Româneşti, în cadrul căreia se vor acorda premiile festCo, premiile Concursului de Comedie Românească şi premiile programului Comedia ţine la TINEri, va avea loc pe 29 mai. Seara se va încheia cu „Mon Cabaret Noir” după texte de Dan Mihu, Salvador Dali, Edith Piaf, Joe Jencik, cu regia şi coregrafia semnate de Răzvan Mazilu. Festivalul Comediei Româneşti este organizat de Teatrul de Comedie în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button