Festivalul Căpșunilor din București își deschide porțile în weekend. „Problemele s-au rezolvat”, anunță organizatorii | UPDATE

24 mai 2023
16619 Afișari
Festivalul Căpșunilor din București își deschide porțile în weekend. „Problemele s-au rezolvat”, anunță organizatorii | UPDATE
Festivalul Căpșunilor din București își deschide porțile în weekend. Sute de kg de fructe îi așteaptă pe bucureșteni la intrarea în Parcul Național. Imagine simbol: Unsplash

UPDATE, 26 mai: În această dimineață, organizatorii au transmis că problemele s-au rezolvat, iar bucureștenii sunt așteptați la Festivalul Căpșunilor:

Căpșunile s-au copt, problemele s-au rezolvat, așadar incepand de astăzi vă așteptăm cu mic cu mare la FESTIVALUL CĂPȘUNILOR!!!

UPDATE, 25 mai: Organizatorii anunță că evenimentul a fost anulat:

Din motive independente de noi, evenimentul Festivalul Căpșunilor este ANULAT.
Vom reprograma această ediție, stay tuned.

Știrea inițială

În acest weekend, Festivalul Căpșunilor din București îi așteaptă pe gurmanzi cu plăcinte, prăjituri, clătite, iar lista continuă. Evenimentul are loc la intrarea în Parcul Național, pe Bulevardul Basarabia.

Festivalul Căpșunilor din București în weekend

Vara aproape a sosit în București, iar odată cu anotimpul călduros vin și cele mai așteptate și parfumate fructe: căpșunile. Pofticioșii care adoră aceste fructe sunt așteptați în acest weekend la Festivalul Căpșunilor.

Evenimentul își deschide porțile începând de vineri, 26 mai, și până duminică, 28 mai, pe Bulevardul Basarabia din Sectorul 2, la intrarea în Parcul Național.

Aici veți găsi: plăcinte și langoși imenși, cu brânză dulce și căpșuni sau smântână și căpșuni, clătite cu dulceață de căpșuni, înghețată, freshuri și milkshakeuri din căpșuni.

Căpșunile sunt vedetele din acest weekend. La Festivalul Căpșunilor, vizitatorii vor fi întâmpinați cu sute de kilograme de căpşuni, proaspete sau în preparate alese și băuturi, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari: smoothie-uri cu banane și căpșuni, prăjituri delicioase sau tarte cu căpșuni, vafe, clătite sau brioșe, dulceață sau gem de căpșuni.

Lista cu bunătăți nu se oprește aici

Organizatorii anunță că, pe lângă toate preparatele din căpșuni, au pregătit și o serie de deserturi delicioase: cozonaci și plăcinte-n foi dulci sau sărate, cheesecake-uri și prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici și vată de zahăr cu personaje, bubble wafle, langoși, gogoși și clătite cu ciocolată și fructe, kurtos kalacs, înghețată, sucuri naturale, freshuri, cafea și cocktailuri, ciocolată de casă.

Nelipsite de la târg vor fi preparatele tradiționale: de la mușchiuleți și brânzeturi, pastrame și cârnați, grătare, mici, fripturi, tocănițe gustoase la ceaun, pomana porcului, frigărui, cârnați de casă tradiționali din carne de porc sau cârnați de casă tradiționali de vită cu oaie, bunătăți alese pregătite după rețete moștenite din moși strămoși.

Vremea se anunţă frumoasă, iar o plimbare în parc este bine venită oricând, așadar vă aşteptăm să petrecem timp de 3 zile şi vă asigurăm că nimeni nu va pleca de la festival cel puţin încântat de un preparat gustos, un desert savuros şi aromat cu căpşuni, sau o poveste şi voie bună, transmit organizatorii.

Sursa foto: autenticevents.ro
Sursa foto: autenticevents.ro
Cookies