Festivalul „American Independent Film” se ține anul acesta la București. Ediția din 2022 va avea formatul de dinainte de restricții

22 mart. 2022
137 afișări
Festivalul „American Independent Film” se ține anul acesta la București. Ediția din 2022 va avea formatul de dinainte de restricții
Festivalul „American Independent Film” se ține anul acesta la București. Ediția din 2022 va avea formatul de dinainte de restricții | Sursă foto: Facebook-American Independent Film Festival

Anul acesta, cea de-a 6 a ediție a „American Independent Film Festiva” va avea loc în București și în Cluj-Napoca. Festivalul se va ține în Capitală în perioada 15-21 aprilie, la Cinema Elvire Popesco și Cinema Muzeul Țăranului. În perioada 16-17 aprilie va avea loc ediția de la Cluj-Napoca, ce se va organiza la Cinema Victoria.

„American Independent Film Festiva” se ține anul acesta la București și Cluj-Napoca

Asociația Cinemascop, organizator al acestui eveniment, a informat într-un comunicat transmis către Agerpres, că în ediția de anul acesta a festivalului se va reveni la formatul avut înainte de restricțiile COVID. Sălile vor putea fi ocupate la capacitatea lor maximă. Încasările, strânse din vânzarea de bilete, vor fi donate către familiile de ucrainenii ce au nevoie de sprijin în aceste momente grele.

Vizualul realizat anul acesta pentru festival va celebra împlinirea a 40 de ani de la lansarea celebrului film „E.T. Extraterestrul”, ce a fost regizat de Steven Spielberg. În cadrul festivalului vor fi proiectate mai multe filme, de origine americană, printre care se număra și:

  • „Red Rocket”- regizat de Sean Baker. Filmul a figurat în competiția de la Cannes din anul 2021.
  • „Land”- regizat de Robin Wright.
  • „The Outfit”- regizat de Graham Moore. Filmul a fost prezentat publicului, pentru prima data, în cadrul Berline Special 2022, iar acum va fi prezentat în premieră în România.

Finaliștii concursului „Write a Screenplay for…” vor fi anunțați în cadrul acestui festival

American Independent Film Festival este un proiect cultural. Acesta este cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național cu sprijinul oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii din România.

În cadrul ediției ce va avea loc în București vor fi anunțați și finaliștii celei dea 4-a ediții a concursului de scenarii „Write a Screenplay for…”. Acest concurs este organizat de Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe. În cadrul ediției de anul acesta concurenții au scris scenarii pentru actrița Ioana Bugarin. Înscrierile se pot face până la data de 31 martie 2022.

Cookies