Se anunță vreme călduroasă, de primăvară, în acest weekend în București.
Dacă aveți de gând să ieșiți din casă, dar vreți ceva mai mult decât o simplă plimbare în parc sau pe Calea Victoriei, atunci v-ar putea interesa ce evenimente vor avea loc în acest final de săptămână în București.
Printre ele se numără: expoziții de artă, petreceri, concerte și un festival pescăresc.
În perioada 22-25 martie, în București va fi organizat evenimentul „Festival Pescăresc de Buna Vestire”. Acesta va avea loc în Alevola Kiseleff, iar drept invitat special va participa bucătarul Ovidiu Țigănuș – Bărbosu.
Sute de kilograme de pește și fructe de mare vor fi pregătite în cele mai ingenioase moduri de către maeștri bucătari din toate colțurile țării.
Printre mâncărurile pe care le puteți încerca la târg se numără saramura de crap, storceagul pescăresc, mititei sau chifteluțe din pește, precum și deserturi savuroase cum ar fi cozonaci, plăcinte poale-n brâu din Bucovina, clătite, bubble waffles și multe altele.
Citește și:
Participarea la o expoziție de artă este ocazia perfecta de a-ți petrece timpul cu o persoană dragă, în timp ce privești o pictură/un tablou, o sculptură sau o altă piesă de artă. În plus, expozițiile de artă dau bine pe Instagram și Facebook. Deci, n-aveți nimic de pierdut.
În weekend, în București vor avea loc mai multe expoziții de artă în acest final de săptămână. Iată lista acestora și unde le puteți vizita:
Expoziția „Cosmos – Descoperim tainele universului” din cadrul Muzeului MINA s-a deschis pe data de 16 martie și ține până pe data de 31 iulie 2024.
„Cosmos” își propune să ofere o incursiune fascinantă în Sistemul Solar. Aici vor fi prezentate detalii despre planete, stele și alte corpuri cerești. De la informații despre structura și caracteristicile fiecărei planete până la descoperirea undelor sonore produse de o gaură neagră, spectacolul va fi o sursă bogată de cunoștințe și inspirație.
Mai multe informații despre program și bilete pot fi găsite AICI.
Citește și:
Începând de pe data de 1 martie 2024, MINA a lansat spectacolul „Van Gogh, The Immersive Show”, care este inspirat din scrisorile artistului olandez către fratele său.
Organizatorii spun că spectacolul este o producție proprie, creată și regizată de studioul Les Ateliers Nomad și acompaniată de coloana sonoră semnată de Alexei Țurcan.
Vizitatorii vor putea să admire în cadrul spectacolului imersiv mai multe opere, printre care:
Spectacolul va putea fi văzut până pe data de 31 iulie 2024, la MINA. Mai multe detalii despre bilete și orar pot fi găsite AICI.
Expoziția „Secretele Apelor”
Vineri, 22 martie, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” împreună cu Primăria Capitalei, Direcția de Mediu – Serviciul Ecologie Urbană, îi invită pe bucureșteni și turiști să participe la deschiderea expoziției temporare de fotografie subacvatică „Secretele apelor”, dedicată Zilei Mondiale a Apelor.
Reprezentanții Muzeului Antipa au transmis că de Ziua Mondială a Apelor intrarea în expoziția permanentă a Muzeului este gratuită.
Programul Zilei Mondiale a Apelor este următorul:
Expoziția va rămâne deschisă până pe data de 12 mai 2024.
Creaturi ascunse
„Creaturi ascunse” oferă vizitatorilor posibilitatea de a face o incursiune în lumea unor vietăți misterioase, care provin din locuri exotice și greu accesibile nouă.
Expoziția pune la dispoziția vizitatorilor informații despre obiceiurile și principalele lor caracteristici, cum se adaptează ele la mediul înconjurător, rolul pe care-l joacă în ecosistem, precum și modul în care specialiștii le studiază.
Expoziția poate fi vizitată până pe data de 31 iulie 2024.
Antipa și Racoviță – Exploratori de poveste
Expoziția îi introduce pe vizitatori în atmosfera de școală a celor doi savanți și îi provoacă să exerseze meseria de cercetător într-un „laborator de studiu” creat special pentru ei.
„Antipa și Racoviță – exploratori de poveste” se adresează familiilor cu copii pasionați de științele naturii și îmbină mai multe tehnologii multimedia cu povești, experimente, jocuri senzoriale și elemente digitale.
Expoziția este deschisă până pe 30 aprilie 2024.
Muzeul Antipa mai găzduiește și expoziția permanentă, care poate fi vizitată oricând în timpul programului de funcționare a muzeului.
Biletele se pot cumpăra de AICI sau de la casieria de bilete din muzeu.
În perioada 13 decembrie 2023 – 12 mai 2024, ARCUB prezintă, pentru prima dată la București, cea mai amplă expoziție cu lucrări originale ale celebrului artist spaniol Salvador Dali.
Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” este organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events, și prezintă 170 de lucrări – sculpturi, grafică, gravuri, litografii, miniaturi din aur, rubine, diamante, smaralde, safir și sticlă, mobilier suprarealist ce ilustrează geniul extravagantului Salvador Dalí.
Mai multe detalii despre expoziție și bilete pot fi găsite AICI.
Un nou sezon a început pe data de 8 martie la Art Safari. Noul sezon de la Art Safari se va desfășura până pe data de 28 iulie, la Palatul Dacia-România. Bucureștenii vor putea admira capodopere realizate de Tonitza, Grigorescu, Luchian, Pallady și mulți alții.
De asemenea, bucureștenii vor putea admira și obiecte ale lui Constantin Brâncuși, lucrări de Ștefan Luchian sau Theodor Aman din colecții private sau macii Reginei Maria.
Lista expozițiilor
Expoziția de la Art Safari dezvăluie personalitatea complexă a acestui artist valoros, care a cunoscut succesul atât în țară, cât și în străinătate, în special la Paris și la New York.
În această colecție se află 25 de lucrări realizate de Tonitza, alături de opere realizate de Ștefan Luchian, Oscar Han, Theodor Pallady, Corneliu Baba, Gheorghe Petrașcu, Samuel Mützner, Alexandru Ciucurencu, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu, Iosif Iser, Constantin Piliuță și mulți alții.
Regi, regine, conducători, politicieni, sportivi, oameni de cultură și știință, precum și alte personalități marcante sunt reunite într-o expoziție aniversară.
Strada care a concentrat cele mai valoroase spirite artistice ale României postbelice prin prezența celebrelor ateliere, devenite cu timpul spații de creație, școală pentru neofiți, centre boeme și salerooms pentru colecționari. Printre cei care au creat aici se numără: Corneliu Baba, Alexandru, Ion Nicodim, Sorin Ilfoveanu, Vasile Gorduz, Georgeta Năpăruș.
Admiră cele mai frumoase flori ale artei românești, pictate de mari maeștri: Luchian, Grigorescu, Tonitza, Aman, Mützner, dar și de Regina Maria.
La 100 de ani de la nașterea pictoriței, expoziția aduce în prim-plan procesul de construire permanentă a discursului pictural prin punerea laolaltă a unei suite de tehnici de la crochiu la pictură.
Biletele pot fi cumpărate de AICI.
Muzică, distracție, mâncare, băutură, ai parte de toate aceste lucruri atunci când mergi la un concert sau la o petrecere. În plus, îți poți lua prietenii sau alte persoane dragi cu tine. În București vor avea loc mai multe astfel de evenimente în acest weekend.
Iată lista acestora:
Vineri, 22 martie
Biletele se găsesc AICI.
Sâmbătă, 23 martie
Duminică, 24 martie
Biletele se pot cumpăra de AICI.
O altă activitate interesantă de weekend este mersul la o piesă de teatru. Din fericire, în acest final de săptămână se vor juca mai multe astfel de spectacole în diferite locații din Capitală.
Vineri, 22 martie
Sâmbătă, 23 martie
Duminică, 24 martie
Biletele pot fi cumpărate de AICI sau de la casieria TNB.
Vineri, 22 martie
Sâmbătă, 23 martie
Duminică, 24 martie
Biletele se găsesc AICI.
Un film este mereu o idee bună atunci când vrei să ieși din casă, însă nu știi unde să mergi. În plus, te poți îmbrăca casual și poți merge la cel mai apropiat mall, deci efortul nu este prea mare.
La cinema-urile din București au apărut mai multe filme noi, care vor fi difuzate în acest final de săptămână.
Lista acestora:
Biletele pot fi cumpărate de AICI sau de la casieria cinema-urilor.
Weekend frumos și distracție plăcută prin București!