Festival Pescăresc și expoziții la MINA, pe lista evenimentelor de weekend în București. Unde mai putem ieși în oraș între 22 și 24 martie

21 mart. 2024
8121 Afișari
Festival Pescăresc și expoziții la MINA, pe lista evenimentelor de weekend în București. Unde mai putem ieși în oraș între 22 și 24 martie
Festival Pescăresc și expoziții la MINA, pe lista evenimentelor din acest weekend. Unde mai putem ieși în București în perioada 22-24 martie. Sursa foto: Facebook/ MINA

Se anunță vreme călduroasă, de primăvară, în acest weekend în București.

Dacă aveți de gând să ieșiți din casă, dar vreți ceva mai mult decât o simplă plimbare în parc sau pe Calea Victoriei, atunci v-ar putea interesa ce evenimente vor avea loc în acest final de săptămână în București.

Printre ele se numără: expoziții de artă, petreceri, concerte și un festival pescăresc.

🐟Festival Pescăresc în weekend în București🐟

În perioada 22-25 martie, în București va fi organizat evenimentul „Festival Pescăresc de Buna Vestire”. Acesta va avea loc în Alevola Kiseleff, iar drept invitat special va participa bucătarul Ovidiu Țigănuș – Bărbosu.

Sute de kilograme de pește și fructe de mare vor fi pregătite în cele mai ingenioase moduri de către maeștri bucătari din toate colțurile țării.

Printre mâncărurile pe care le puteți încerca la târg se numără saramura de crap, storceagul pescăresc, mititei sau chifteluțe din pește, precum și deserturi savuroase cum ar fi cozonaci, plăcinte poale-n brâu din Bucovina, clătite, bubble waffles și multe altele.

Citește și:

🖌️Expoziții de artă în weekend în București🖌️

Participarea la o expoziție de artă este ocazia perfecta de a-ți petrece timpul cu o persoană dragă, în timp ce privești o pictură/un tablou, o sculptură sau o altă piesă de artă. În plus, expozițiile de artă dau bine pe Instagram și Facebook. Deci, n-aveți nimic de pierdut.

În weekend, în București vor avea loc mai multe expoziții de artă în acest final de săptămână. Iată lista acestora și unde le puteți vizita:

MINA

Cosmos – Descoperim tainele universului

Expoziția „Cosmos – Descoperim tainele universului” din cadrul Muzeului MINA s-a deschis pe data de 16 martie și ține până pe data de 31 iulie 2024.

„Cosmos” își propune să ofere o incursiune fascinantă în Sistemul Solar. Aici vor fi prezentate detalii despre planete, stele și alte corpuri cerești. De la informații despre structura și caracteristicile fiecărei planete până la descoperirea undelor sonore produse de o gaură neagră, spectacolul va fi o sursă bogată de cunoștințe și inspirație.

Mai multe informații despre program și bilete pot fi găsite AICI.

Citește și:

Van Gogh, The Immersive Show

Începând de pe data de 1 martie 2024, MINA a lansat spectacolul „Van Gogh, The Immersive Show”, care este inspirat din scrisorile artistului olandez către fratele său.

Organizatorii spun că spectacolul este o producție proprie, creată și regizată de studioul Les Ateliers Nomad și acompaniată de coloana sonoră semnată de Alexei Țurcan.

Van Gogh Immersive Show, în weekend în București
Van Gogh – The Immersive Show. Sursa foto: Facebook/ MINA
Van Gogh - The Immersive Show, printre evenimentele de weekend din București
Van Gogh – The Immersive Show. Sursa foto: Facebook/MINA

Vizitatorii vor putea să admire în cadrul spectacolului imersiv mai multe opere, printre care:

 • „Noapte înstelată”
 • „Autoportret”
 • „Lan de grâu cu corbi”
 • „Iriși”,
 • „Mâncătorii de cartofi”
 • Opere din perioada de creație timpurie.

Spectacolul va putea fi văzut până pe data de 31 iulie 2024, la MINA. Mai multe detalii despre bilete și orar pot fi găsite AICI.

În weekend, la muzeele din București

Muzeul Antipa

Expoziția „Secretele Apelor”

Vineri, 22 martie, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” împreună cu Primăria Capitalei, Direcția de Mediu – Serviciul Ecologie Urbană, îi invită pe bucureșteni și turiști să participe la deschiderea expoziției temporare de fotografie subacvatică „Secretele apelor”, dedicată Zilei Mondiale a Apelor.

Reprezentanții Muzeului Antipa au transmis că de Ziua Mondială a Apelor intrarea în expoziția permanentă a Muzeului este gratuită.

Programul Zilei Mondiale a Apelor este următorul:

 • 10:00 – 18:00: vizitarea gratuită a expunerii permanente a Muzeului;
 • 11:30: deschiderea expoziției temporare de fotografie subacvatică, „Secretele apelor”, cu participarea curatorului expoziției, Ruxandra Nițescu și a fotografului Cristi Mitrofan, autorul lucrărilor expuse;
 • 16:00: întâlnire cu Cristi Mitrofan, scafandru fotograf, certificat pentru explorări în peșteri scufundate și câștigător al Trofeului SpeoArta.

Expoziția va rămâne deschisă până pe data de 12 mai 2024.

Alte expoziții care pot fi vizitate la Muzeul Antipa

Creaturi ascunse

„Creaturi ascunse” oferă vizitatorilor posibilitatea de a face o incursiune în lumea unor vietăți misterioase, care provin din locuri exotice și greu accesibile nouă.

Expoziția pune la dispoziția vizitatorilor informații despre obiceiurile și principalele lor caracteristici, cum se adaptează ele la mediul înconjurător, rolul pe care-l joacă în ecosistem, precum și modul în care specialiștii le studiază.

Expoziția poate fi vizitată până pe data de 31 iulie 2024.

Antipa și Racoviță – Exploratori de poveste

Expoziția îi introduce pe vizitatori în atmosfera de școală a celor doi savanți și îi provoacă să exerseze meseria de cercetător într-un „laborator de studiu” creat special pentru ei.

„Antipa și Racoviță – exploratori de poveste” se adresează familiilor cu copii pasionați de științele naturii și îmbină mai multe tehnologii multimedia cu povești, experimente, jocuri senzoriale și elemente digitale.

Expoziția este deschisă până pe 30 aprilie 2024.

Muzeul Antipa mai găzduiește și expoziția permanentă, care poate fi vizitată oricând în timpul programului de funcționare a muzeului.

Biletele se pot cumpăra de AICI sau de la casieria de bilete din muzeu.

Universul lui Salvador Dali

În perioada 13 decembrie 2023 – 12 mai 2024, ARCUB prezintă, pentru prima dată la București, cea mai amplă expoziție cu lucrări originale ale celebrului artist spaniol Salvador Dali.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” este organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events, și prezintă 170 de lucrări – sculpturi, grafică, gravuri, litografii, miniaturi din aur, rubine, diamante, smaralde, safir și sticlă, mobilier suprarealist ce ilustrează geniul extravagantului Salvador Dalí.

Universul lui Salvador Dali
Universul lui Salvador Dali. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan
Univesul lui Salvador Dali
Univesul lui Salvador Dali. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Mai multe detalii despre expoziție și bilete pot fi găsite AICI.

ART Safari

Un nou sezon a început pe data de 8 martie la Art Safari. Noul sezon de la Art Safari se va desfășura până pe data de 28 iulie, la Palatul Dacia-România. Bucureștenii vor putea admira capodopere realizate de Tonitza, Grigorescu, Luchian, Pallady și mulți alții.

De asemenea, bucureștenii vor putea admira și obiecte ale lui Constantin Brâncuși, lucrări de Ștefan Luchian sau Theodor Aman din colecții private sau macii Reginei Maria.

Lista expozițiilor

 • Eustațiu Stoenescu

Expoziția de la Art Safari dezvăluie personalitatea complexă a acestui artist valoros, care a cunoscut succesul atât în țară, cât și în străinătate, în special la Paris și la New York.

 • Muzeul secret

În această colecție se află 25 de lucrări realizate de Tonitza, alături de opere realizate de Ștefan Luchian, Oscar Han, Theodor Pallady, Corneliu Baba, Gheorghe Petrașcu, Samuel Mützner, Alexandru Ciucurencu, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu, Iosif Iser, Constantin Piliuță și mulți alții.

 • Istoria României în 100 de portrete

Regi, regine, conducători, politicieni, sportivi, oameni de cultură și știință, precum și alte personalități marcante sunt reunite într-o expoziție aniversară.

 • Atelierele Pangratti

Strada care a concentrat cele mai valoroase spirite artistice ale României postbelice prin prezența celebrelor ateliere, devenite cu timpul spații de creație, școală pentru neofiți, centre boeme și salerooms pentru colecționari. Printre cei care au creat aici se numără: Corneliu Baba, Alexandru, Ion Nicodim, Sorin Ilfoveanu, Vasile Gorduz, Georgeta Năpăruș.

 • Grădinile palatului

Admiră cele mai frumoase flori ale artei românești, pictate de mari maeștri: Luchian, Grigorescu, Tonitza, Aman, Mützner, dar și de Regina Maria.

 • Alma Redlinger

La 100 de ani de la nașterea pictoriței, expoziția aduce în prim-plan procesul de construire permanentă a discursului pictural prin punerea laolaltă a unei suite de tehnici de la crochiu la pictură.

Biletele pot fi cumpărate de AICI.

💃Concerte și petreceri în weekend în București🕺

Muzică, distracție, mâncare, băutură, ai parte de toate aceste lucruri atunci când mergi la un concert sau la o petrecere. În plus, îți poți lua prietenii sau alte persoane dragi cu tine. În București vor avea loc mai multe astfel de evenimente în acest weekend.

Iată lista acestora:

Vineri, 22 martie

 • Nicolae Botgros, Vali Boghean, Alex Calancea & Cristofor Aldea-Teodorovici – Sala Palatului, ora 19:00;
 • Diana Matei & Taraful Cleante – The 14th Lane, ora 19:30;
 • Paulina – Arenele Romane, ora 20:00;
 • Concert Survolaj – Quantic, ora 20:00;
 • Ruméliko | Balkan Greek & Turkish Night – Katz GastroLab, ora 20:00;
 • Tribal Tech-House Series – Echoes House, ora 21:30;
 • Concert Bere Gratis – Hard Rock Café, ora 21:30;
 • Muzica Anilor 2000 – Club Azero, ora 22:00;
 • Love Beats by Dj N’Amour – Traffic Light Party – Katz GastroLab, ora 22:00;
 • Una noche caliente @ Sesiunea de noapte x Spark Eventz – Manara Blue, ora 22:00;
 • Taraful de la Vărbilău | Live în Sufrageria True – True Club, ora 23:30;
 • Sqweez! x Supersanity) @ Control Club, ora 22:00;

Biletele se găsesc AICI.

Sâmbătă, 23 martie

 • Luna Amară – Asfalt – 20 de ani – Quantic;
 • Concert Irina Baianț – Ateneul Român, ora 16:00;
 • JAZÚ | Live in the Attic – Katz GastroLab, ora 18:30;
 • Naidin Adrian & Dan Puric – 14th Lane, ora 19:30;
 • ODPL Party x Phunk B – Club Fabrica;
 • Reggae Night Party by Remi – B52 The Club, ora 21:00;
 • EXuberant Night – BELUGA Music & Cocktails, ora 22:00;
 • Concert Clejanii – Berăria H, ora 23:00.

Bilete AICI și AICI.

Duminică, 24 martie

 • Directia 5 – Lansare album „Senzitiv” la Sala Palatului, ora 19:30;
 • Amir Heidarkhodee | Concert Muzica Persana & Muzica de Suflet – Katz GastroLab, ora 20:00;
 • Concert Alternosfera Unplugged – Hard Rock Café, ora 21:00;

Biletele se pot cumpăra de AICI.

🎭Spectacole de teatru în weekend în București🎭

O altă activitate interesantă de weekend este mersul la o piesă de teatru. Din fericire, în acest final de săptămână se vor juca mai multe astfel de spectacole în diferite locații din Capitală.

Teatrul Național București (TNB)

Vineri, 22 martie

 • Turul ghidat al TNB – orele 13:00, 15:00, 17:00, Sala „Ion Caramitru”;
 • Adio, domnule Haffmann – ora 19:00, Sala Pictura;
 • Nora – ora 19:00, Sala Atelier;
 • Biloxi Blues – ora 19:00, Sala Mică.

Sâmbătă, 23 martie

 • Turul ghidat al TNB – orele 13:00, 15:00, 17:00, Sala „Ion Caramitru”;
 • Părinți și copii – ora 19:00, Sala „Ion Caramitru”;
 • Pacea eternă – ora 19:00, Sala Mică;
 • Frumos e în septembrie la Veneția – ora 19:00, Sala Pictura;
 • Vivien Leigh: Ultima conferință de presă – ora 19:00, Sala Atelier;
 • La câțiva oameni distanță de tine – ora 19:00, Sala Studio.

Duminică, 24 martie

 • Teatrul Național pentru copii Abracadabra – ora 11:00, Sala Media;
 • La câțiva oameni distanță de tine – ora 12:00, Sala Studio;
 • Turul ghidat al TNB – ora 13:00, Sala „Ion Caramitru”;
 • Class – ora 19:00, Sala Atelier;
 • A fost odată în România – ora 19:00, Sala Pictura;
 • Yo Soy Tomato – ora 19:00, Sala Mică;
 • Dineu cu proști – ora 19:00, Sala „Ion Caramitru”;
 • La câțiva oameni distanță de tine – ora 19:00, Sala Studio.

Biletele pot fi cumpărate de AICI sau de la casieria TNB.

Spectacole la alte teatre din București

Vineri, 22 martie

 • O scrisoare pierdută – Sala Gloria, ora 16:00;
 • A XII-a Noapte, de W. Shakespeare – Teatrul Infinit, ora 19:00;
 • 50 de nuanțe de gri ale doamnei Cucu – FF Theatre, ora 19:00;
 • Cum am petrecut Crăciunul vara – Muzeul Tehnic Profesor Inginer Dimitrie Leonida, ora 19:30;
 • Coaste din viața lui Adam – Sala Luceafărul, ora 20:00;

Sâmbătă, 23 martie

 • Legenda lui Martie – Teatrul Coquette, ora 11:00;
 • Vecini de coșmar – Teatrul Roșu, ora 17:00;
 • Nopțile barbare – Teatrul Coquette, ora 19:00;
 • Ultima noapte în Paradis – FF Theatre, ora 19:00;
 • Cu soții mei în vacanță – Teatrul Infinit, ora 19:30;

Duminică, 24 martie

 • Legenda lui Martie – Teatrul Coquette, ora 11:00;
 • Furtul secolului – Teatrul Roșu, ora 17:00;
 • Cina de Adio – Sala Gloria, ora 19:00;
 • Când Cupidon e choir – Trattoria 10, ora 19:00;
 • Nu ne separă nimic – Teatrul Nou, ora 20:00.

Biletele se găsesc AICI.

📽️Ce filme putem vedea în weekend în București📽️

Un film este mereu o idee bună atunci când vrei să ieși din casă, însă nu știi unde să mergi. În plus, te poți îmbrăca casual și poți merge la cel mai apropiat mall, deci efortul nu este prea mare.

La cinema-urile din București au apărut mai multe filme noi, care vor fi difuzate în acest final de săptămână.

Lista acestora:

 • 2020 – Comedie/dramă, durată: 87 min.;
 • Baghead: Mesagerul morții – Horror, durată: 95 min.;
 • Băieții buni ajung în rai – Comedie/dramă, durată: 86 min.;
 • Câinele și pisica: Pierduți prin New York – Aventură/comedie, durată: 80 min.;
 • Camera roșie – Thriller, durată: 118 min.;
 • Căsătoriți din greșeală – Comedie/romantic, durată: 100 min.;
 • Club Zero – Dramă/thriller, durată: 110 min.;
 • Demonul copilăriei – Horror, durată: 105 min.;
 • Dragoste la foc mic – Dramă/istoric/romantic, durată: 135 min.;
 • Dune: Partea II – Acțiune/aventură/ficțiune, durată: 166 min.;
 • Eu căpitan – Dramă, durată: 121 min.;
 • Fantomele trecutului – Crimă/thriller, durată: 110 min.;
 • Gheara de fier – Biografic/dramă, durată: 130 min.;
 • Hai, România! – Biografic/dramă, durată: 98 min.;
 • Imaculată (avanpremieră) – Horror, durată: 89 min.;
 • În trecere – Dramă/romantic, durată: 91 min.;
 • Kung Fu Panda 4 – Aventură/animație, durată: 91 min.;
 • Madame Web – Acțiune/ficțiune, durată: 116 min.;
 • Sărmane creature – Comedie/dramă, durată: 141 min.;
 • Regele Arthur – Aventură/familie, durată: 107 min.

Biletele pot fi cumpărate de AICI sau de la casieria cinema-urilor.

Weekend frumos și distracție plăcută prin București!

Cookies