TIMP LIBER

Festival organizat într-un hangar de aviație din București. Un Boeing 737, piesa centrală a expoziției

Un festival a fost organizat recent într-un hangar de aviație din București. Un Boeing 737 extrem de luminos a fost considerată piesa centrală a expoziției.

Un hangar de aviaţie din Bucureşti a găzduit un Festival de New Media Art, dedicat proiectelor ce îmbină arta cu noile tehnologii, Festivalului de Artă şi Tehnologie RADAR, care a durat 4 zile.

Tehnologia poate fi un mediu de creație

Organizatorii şi-au propus să le arate atât copiilor, cât și părinților, prin proiecte aplicate, că tehnologia poate fi un mediu de creație, care te ajută să descoperi o lume interactivă, plină de mișcare, sunete şi culori.

Spectacolul de sunet şi lumină a fost pus în scenă într-un hangar de aviaţie al companiei ROMAERO Băneasa. Piesa centrală a expoziţiei a fost un Boeing 737, iar partea cea mai apreciată, de cei care au păşit în interiorul fuzelajului, a fost jocul de lumini, pentru care artiştii au folosit 400 de metri liniari de leduri.

Zeci de proiecte creative la RADAR

Întreaga expoziţie New Media Art conţine proiecte realizate de 50 de studiouri creative și artiști independenți, din România și nu numai.

„Lucrarea mea este inspirată dintr-un haiku japonez şi de momentul în care cireşii înfloresc în Japonia şi oferă interactivitate prin senzori astfel încât utilizatorii se pot juca cu aceste petale care curg.”, a explicat Alina Rizescu, unul dintre artiști, pentru stirileprotv.ro.

Pentru copii a fost gândit un traseu special, care a reunit 12 instalaţii artistice interactive.

Unul dintre cele mai spectaculoase locuri pregătite pentru ei este acest spaţiu imersiv ce te transpune ca un portal direct într-o jungla amazoniană. Acest eveniment ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, în noiembrie, însă din cauza restricţiilor, impuse în pandemie, a fost reprogramat.

A doua ediție a festivalului

„Este a doua ediţie RADAR pe care am pregătit-o ca pe un muzeu temporar de New Media Art, care a luat forma acestui spectacol de video mapping şi proiecţii interactive.”, a explicat Sorina Topceanu, cofondator platformă de new media art.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button