Festival dedicat improvizației muzicale în Parcul Obor. Bucureștenii sunt așteptați la „Sounds of Summer – Jam in the Park” în perioada 18-21 august

01 aug. 2022
759 Afișari
Festival dedicat improvizației muzicale în Parcul Obor. Bucureștenii sunt așteptați la „Sounds of Summer – Jam in the Park” în perioada 18-21 august
Festival dedicat improvizației muzicale în Parcul Obor. Bucureștenii sunt așteptați la „Sounds of Summer – Jam in the Park” în perioada 18-21 august. Imagine simbol: Unsplash

Bucureștenii sunt invitați la un festival dedicat improvizației muzicale – „Sounds of Summer – Jam in the Park”. Evenimentul va avea loc în perioada 18-21 august, în Parcul Obor aflat în fața Primăriei Sectorului 2.

În Parcul Obor va avea loc un festival dedicat improvizației muzicale

Sounds of Summer – Jam în the Park este un festival dedicat improvizaţiei muzicale. Prima ediție a evenimentului îi invită pe bucureșteni să participe la concerte live, jam sessions, ateliere interactive de muzică pentru toate vârstele şi de creaţie pentru copii, dar şi o zonă de târg. Toate organizate în Parcul Obor.

Bucureștenii vor avea ocazia să se familiarizeze cu conceptul de jam session, în care muzicienii ce nu obişnuiesc să interpreteze în formula respectivă, dar într-un context relativ familiar, improvizează o piesă muzicală şi construiesc linii melodice noi bazându-se numai pe inspiraţia de moment, transmite Asociația Culturală Metropolis.

Muzicienii folosesc „jam-session” și în momentul în care îşi doresc să compună o piesă muzicală nouă sau să abordeze o melodie existentă dintr-o nouă perspectivă. Această activitate este folosită şi ca metodă de socializare cu alţi pasionaţi de muzică, spune sursa citată.

Sounds of Summer – Jam in the Park

Bine de știut: Intrarea în cadrul evenimentului este liberă.

Programul:

  • joi, 18 august: între orele 17:00 și 22:00;
  • vineri, 19 august: între orele 17:00 și 22:00;
  • sâmbătă, 20 august: între orele 11:00 și 22;
  • duminică, 21 august: între orele 17:00 și 22:00.

Evenimentul durează 4 zile, iar fiecare zi are o tematică proprie – orientală, africană, balcanică şi latino-americană. Este organizat de Asociația Culturală Metropolis și co-finanțat de Primăria Sectorului 2.

„Dacă nu ți-ai facut încă planuri de vacanță sau ești nostalgic după vacanța, te invităm să creezi alături de noi amintiri de neuitat călătorind cu gândul spre Africa, Orient, America Latină și Balcani. Vom crea atmosfera fiecărei regiuni prin muzică, dans, ateliere și cadouri hand-made pe care le vei găsi la standuri, în zona expozițională”, transmite sursa citată.

AICI este pagina de Facebook a evenimentului.

Cookies