Festival de Florii cu pește și scrumbii, în weekend, în Parcul IOR. Bucureștenii sunt așteptați cu o selecție de rețete delicioase

05 apr. 2023
1847 Afișari
Festival de Florii cu pește și scrumbii, în weekend, în Parcul IOR. Bucureștenii sunt așteptați cu o selecție de rețete delicioase
Festival de Florii cu pește și scrumbii, în weekend, în Parcul IOR. Bucureștenii sunt așteptați cu o selecție de rețete delicioase. Imagine simbol: Pexels

În acest weekend, bucureștenii sunt invitați la un Festival de Florii cu pește și scrumbii, în Parcul IOR. De vineri și până duminică, amatorii de pește și nu numai, vor avea ocazia să încerce o selecție de rețete delicioase.

Festival de Florii cu pește și scrumbii, în weekend, în Parcul IOR din București

Duminică, la data de 9 aprilie 2023, cu o săptămână înainte de Paște, creștinii sărbătoresc Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim. Potrivit tradiției, în această zi de sărbătoare se consumă pește. Cu această ocazie, în acest weekend, în Parcul IOR din București se organizează un Festival de Florii cu pește și scrumbii.

De vineri, 7 aprilie și până duminică, 9 aprilie, cei care iubesc preparatele gătite după rețete tradiționale vor găsi în IOR, lângă Biserica de lemn Maramureșeană, tot ce este mai bun din pește, de la icre de crap și borș de pește, la scrumbii afumate, păstrăv afumat în cetină, zacuscă cu pește, fructe de mare, dar și zeci de sortimente de pește.

Cei mai iscusiți bucătari vor găti preparate din pește, pentru toate gusturile: scrumbie, hering, știucă, macrou, păstrăv, doradă, biban, crap novac, crap de dunăre, caras, somn, nisetru, biban roșu, somon, zărgan, scoici și fructe de mare.

Scrumbia este vedeta

Vedeta festivalului, SCRUMBIA, trufandaua sezonului, va fi prezentă în toate zilele festivalului sub toate formele: pe grătar, pe plită, în saramură, afumată sau marinată!, anunță organizatorii evenimentului.

De asemenea, amatorii de pește vor avea ocazia să încerce saramura de crap, storceagul pescăresc, păstrăv și crap la proțap, vinegretă din păstrăv, mititei sau chifteluțe din pește, sărmăluțele pescărești, plăcinte cu pește, crochete și chifteluțe de hamsii și scoici, hamsie prăjită cu mujdei şi mămăliguţă, creveți, calamari, evident nu vor lipsi nici bunătățile tradiționale, cunoscute deja pe piața românească precum salata de icre de crap, pasta din păstrăv, zacusca din pește cu ciuperci, dar și alte delicatese din pește.

Se încing și grătarele

Pentru cei care își sărbătoresc onomastica în acest weekend, organizatorii transmit că vor încinge și grătarele, încărcate cu mici, cârnăciori, costițe și frigărui.

Nu vor lipsi nici murăturile, lipiile coapte pe plită, pastrama, cotletele, dar nici cârnații de casă tradiționali, mușchiuleți și brânzeturi de toate felurile, plăcinte poale’n brâu din Bucovina, alivenci moldovenești, prăjituri de casă, produse apicole, gemuri și dulcețuri. Toate preparatele conțin ingrediente 100% naturale.

Iarmarocul cu noroc

Cei care trec pragul festivalului de Florii din Parcul IOR sunt invitați să participe la campania „Iarmarocul cu noroc”. În momentul în care cumpărați orice de la un comerciant să știți că veți intra la tragerea random ce va avea loc în fiecare săptămână, duminică seara.

Bine de știu: tragerea random are loc în baza talonului, iar acesta trebuie completat „citeț”.

Promitem că vom umple cu pasiune coșul tradițional cu preparate și produse „alese pe sprânceană” ce îl vom dărui cu drag câștigătorului în următoarea săptămână, transmit organizatorii.

Regulamentul poate fi găsit AICI.

Sursa foto: Autentic Events
Sursa foto: Autentic Events
Cookies