Fenomenul „Vaccinare la Obor”, în București. În toata țara, peste 1 milion de oameni s-au vaccinat în doar o săptămână. În cât timp avem imunitate de masă dacă menținem ritmul

27 oct. 2021
259 Afișari
Fenomenul
Fenomenul "Vaccinare la Obor", în București. În toata țara, peste 1 milion de oameni s-au vaccinat în doar o săptămână. În cât timp avem imunitate de masă dacă menținem ritmul. sursa foto: captura digi 24

Fenomenul "Vaccinare la Obor", în București continuă, chiar dacă nu se mai dau mici. În toata țara, peste 1 milion de oameni s-au vaccinat în doar o săptămână și am ajuns la șase milioane de persoane vaccinate. Recordurile privind campania de vaccinare sunt bătute zi de zi. De exemplu, câți oameni s-au vaccinat toată vara, vreo 100.000 de mii, s-au vaccinat în această săptămână într-o singură zi. Dacă menținem timp de 10 zile ritmul acesta o să atingem imunitatea de grup, de 70%, spune Valeriu Ghoerghiță. În cel mai rău caz, vom reuși acest lucru de abia la finalul primăverii viitoare.

Vaccinare cu cozi în București și în țară. După ce în vară centrele erau goale, acum oamenii au realizat că trebuie să se vaccineze. Ultimele măsuri intrate în vigoare cu privire la obligativitatea certificatului verde și criza medicală în care ne aflăm face ca în ultimele zile să fie coadă în mai multe centre din Capitală. Unul dintre acestea este centrul de la Obor, acolo unde încă de la primele ore ale dimineții zeci de bucureșteni s-au așezat la coadă în jurul centrului, pe mai mul rânduri.

Vaccinare la Obor, de data asta fără mici, dar cu un tichet valoric de 100 de lei

Coada pentru vaccinare la Obor a fost mare și în ultimele zile, când în București a avut loc un maraton de vaccinare, de vineri până luni. Peste 400 de persoane s-au vaccinat aici în fiecare zi, în toată această săptămână. Se pare că oamenii preferă serul Johnson&Johnson deoarece se face într-o singură doză.

„Oamenii care vin la ora actuală preferă Johnson&Johnson, fiind o singură doză. Oamenii care au fost vaccinai în prima etapă și s-au sfătuit cu medicii vin pentru Pfizer. Numărul crește în fiecare zi. Oamenii au ajuns la concluzia finală că acest vaccin este salvarea vieții”, a explicat Nejem Adnan, medicul coordonator al centrului de vaccinare de la Obor.

Totuși, sunt centre din București goale, unde nu este nevoie de coadă. Cel mai apropiat centru de vaccinare de lângă Obor este cel de pe strada Oituz, nr. 9.

Vezi aici toate centrele de vaccinare disponibile în București

Mai mult, toți cei care se vaccinează primesc un tichet valoric de 100 de lei pe care îl pot folosi la orice magazin pentru alimente. De asemenea, au o zi liberă de la muncă.

București are o rată de imunizare de 60% și maratoanele continuă

Capitala a ajuns la o rată de 60% după ultimul maraton de vaccinare din weekend și recorduri de vaccinare la nivel național sunt bătute zilnic, după luni întregi în care nu s-a întâmplat nimic. Valeriu Gheorghiță a anunțat deja că la fiecare sfârșit de săptămână, până la finalul anului 2021, va fi organizat în toate sectoarele Capitalei un maraton de imunizare.

Centrele incluse în maratoane vor avea program de la 8.00 dimineaţa și până la 12.00 noaptea.

„Numărul de persoane, din ce am observat noi, care vin în intervalul 12.00 noaptea – 8.00 dimineaţa este semnificativ mai scăzut şi atunci probabil că aceste centre vor funcţiona cu program prelungit şi nu vor fi 24 de ore din 24”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Cea mai mare rată de imunizare prin vaccinare o are Bucureștiul. Urmează județul Cluj cu 52,29 de procente. Alte 5 județe: Constanța, Sibiu, Timiș, Brașov și Ilfov au peste 40%.  Peste 33.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 la Maratonul vaccinării din București din weekend, care a avut loc de vineri și până luni, la ora 8.00, timp în care au fost deschise non-stop șase centre de vaccinare: Romexpo, Circul Metropolitan, Clubul Seniorilor, Liberty center/Sf. Andrei, Palatul Copiilor și Biblioteca Națională.

Vaccinarea în București, de la debutul maratonului până luni la ora 08.00

Total vaccinări București: 66.880
Total vaccinări maraton: 33.790
Romexpo: 7.202
Circul Metropolitan: 4.583
Clubul Seniorilor: 3.863
Liberty center/Sf. Andrei: 4.141
Palatul Copiilor: 8.100
Biblioteca Națională: 5.901

Record de vaccinare marți în România

26 octombrie – 111.033 persoane vaccinate cu prima doză în ultimele 24 de ore!
– 150.639 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore!
1. Total persoane vaccinate: 6.621.326;
2. Persoane vaccinate cu schemă completă: 6.041.920;
3. Persoane vaccinate cu doza a III-a: 759.661;
4. Doze administrate în ultimele 24 de ore: 150.639;
5. Total doze administrate din 27 decembrie 2020: 12.129.295.

Cookies