Piedone continuă lucrările în Sectorul 5. A construit un parc pe un teren părăsit în 30 de zile VIDEO

11 iul. 2021
436 Afișari
Piedone continuă lucrările în Sectorul 5. A construit un parc pe un teren părăsit în 30 de zile VIDEO
Sursă foto: captură video Facebook Cristian Popescu Piedone

Fenomenul Piedone continuă în Sectorul 5 și în online. Primarul a reușit performanța de a construi un parc de la zero în doar 30 de zile. Acesta a fost dat în folosință recent, în aprecierile locuitorilor din zonă și a urmăritorilor de pe Facebook.

Nu știu dacă ați intrat vreodată pe pagina de Facebook a primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, însă ce se întâmplă acolo este unic în online-ul românesc. Are aproape 500.000 de urmăritori, însă toți sunt extrem de activi. Postările și clipurile sale au zeci de mii de vizualizări, iar abordarea te face să crezi că totul este un proiect media bine pus la punct. Practic fiecare clip video este un alt episod din serialul de acțiune care îl are pe edil în rolul principal. Surprinzătoare sunt și reacțiile oamenilor care îi mulțumesc mereu pentru munca depusă și pentru ceea ce face pentru ei.

Parc realizat de la zero în 30 de zile în Sectorul 5

Nu sunt vreun susținător al primarului Piedone, însă modul în care acționează, atât fizic, cât și în online, nu are cum să nu îți atragă atenția. Postările sale sunt de câteva ori (chiar de 5-6 ori) mai apreciate și mai urmărite decât cele ale primarului general Nicușor Dan sau ale mult urmăritei Clotilde Armand din Sectorul 1, iar modul în care sunt realizate, atât video, cât și din privința textului, te duce cu totul într-o poveste de like și share.

Ultima performanță a primarului este construirea unui parc în zona străzii Arbănași din sectorul 5 în doar 30 de zile.

Într-o zi anostă, am citit pe un zid prăfuit, străjuit de buruian și iarbă groasă de maidan, un mesaj încondeiat de un anonim poet de cartier. Zicea așa: “Nu te iubesc pentru ceea ce ești, ci pentru ce sunt, când sunt lângă tine”!  – începe Piedone postarea privind deschiderea noului parc.

Cristian Popescu Piedone a inaugurat recent noul parc de pe strada Arbănași, după ce în urmă cu vreo lună cerea părerea locuitorilor din zonă privind destinația unui terenul de aproximativ 4.500 mp, dintre blocuri, care era lăsat în paragină, plin de ierburi, gunoaie și construcții improvizate.

Locuitorii din zonă i-au cerut un parc lui Piedone

În urma consultării locuitorilor din zona respectivă s-a decis amenajarea unui parc și a mai multor locuri de parcare. În doar 30 de zile, lucrările au fost terminate, iar oamenii de acolo au acum un parc unde să se relaxeze și încă o parcare de folosit.

Primăria S5 arată că parcul Arbănași dispune de un loc de joacă pentru copii, un spațiu cu aparate de fitness, un teren de fotbal/baschet, precum și de un spațiu de relaxare în care s-a amplasat mobilier stradal. De asemenea, s-au plantat mai mulți copaci și s-a montat o fântână arteziană în centrul parcului. Privind parcarea, au apărut 43 de noi locuri în zonă.

„Povestea Arbănași a prins contur în 30 de zile! Vreo 72 de ore ne-a luat pâna când am pregătit terenul! Apoi… a fost zgomot de buldozere, pickamere, lopeți, fiare, pietre, mașini, oameni… Să-mi iertați disconfortul, doamnelor, domnilor! Cum a ieșit lucrarea… știu bine oamenii locului, oamenii poveștii!Pentru Facebook, da… am filmat și cu drona! (Ne-a împrumutat-o un personaj de-ai poveștii! Stați liniștiți, nu cheltuim un bănuț din bugetul local pentru filmări!). Decorul acestei povești o să-l păzim bine! Eu, prin Poliția Locală, artizanii poveștii… cu sufletele și cu privirea!”, a povestit Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pe Facebook, alături de un clip video în care arată tot ce s-a întâmplat acolo.

Cookies