Fenomenul persoanelor vaccinate doar pe foaie. Cum procedează medicii în aceste cazuri

28 aug. 2021
422 afișări
Fenomenul persoanelor vaccinate doar pe foaie. Cum procedează medicii în aceste cazuri
Fenomenul persoanelor vaccinate doar pe foaie. Cum procedează medicii în aceste cazuri

Fenomenul persoanelor vaccinate doar pe foaie. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că apar tot mai mulți oameni care se internează în stare gravă și care recunosc că nu sunt vaccinați cu adevărat. Iată cum procedează medicii în aceste cazuri.

Fenomenul persoanelor vaccinate doar pe foaie. Ministrul Sănătății explică cum procedează medicii în aceste cazuri.

Fenomenul persoanelor vaccinate doar pe foaie

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat sâmbătă că tot mai multe persoane apar în baza de date ca fiind vaccinați împotriva COVID-19, dar în momentul în care se îmbolnăvesc și boala se agravează, recunosc că nu sunt vaccinate, de fapt. Iar aceste cazuri apar tot mai des.

Recomandăm și: Florin Cîțu vrea vaccinarea sau testarea personalului din învățământ, sănătate sau ordine publică. „Vom discuta și în coaliție”

Există și o procedură pe care o urmează medicii atunci când au de-a face cu acest fenomen îngrijorător.

„Când primim informații legate de certificate false (de vaccinare) sesizăm poliția”, a spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, sâmbătă, potrivit digi24.ro.

Ministrul Sănătății a declarat că nu există o evidență clară a numărului de certificate false de vaccinare împotriva COVID-19 semnalate. Ioana Mihăilă a subliniat că fenomenul persoanelor vaccinate doar pe foaie este real și începe să capete proporții.

Recomandăm și: Este oficial. Medicii de familie pot vaccina și acasă. Ce sumă de bani vor primi pentru fiecare pacient

Ioana Mihăilă a spus că toți mai mulți medici primesc în spital persoane care apar ca fiind vaccinate în sistem, dar în momentul în care aceștia dezvoltă o formă medie a bolii, declară că în realitate nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului.

„Vaccinare la chiuvetă”

Din ce în ce mai mulți medici de familie întâlnesc pacienți care vin în cabinetele lor doar să le ceară certificatul de vaccinare, fără să se vaccineze propriu-zis. Acest lucru este un adevărat pericol pentru sănătatea publică, dar reprezintă și o infracțiune, potrivit specialiștilor.

Responsabilii campaniei naționale de vaccinare anti-covid declară că au trimis date către poliție legate de peste 370 de adeverințe de vaccinare bănuite că ar fi false.

Mai mulți români au plătit sume de bani pentru vaccinare doar în acte, pentru obținerea certificatului COVID-19. Astfel, a apărut termenul de „vaccinare la chiuvetă”, potrivit medicului Cristian Oancea de la Timișoara.

Cookies