Fenomenul imobiliar “Menaj Ușor”. Numeroși domni din București caută doamne cărora le oferă pat gratis. Bine, “gratis” e relativ, presupune șmotru fără prejudecăți

31 ian. 2023
9854 Afișari
Fenomenul imobiliar “Menaj Ușor”. Numeroși domni din București caută doamne cărora le oferă pat gratis. Bine, “gratis” e relativ, presupune șmotru fără prejudecăți
Fenomenul imobiliar “Menajează-mă!” Numeroși domni din București caută doamne cărora le oferă pat gratis. Bine, “gratis” e relativ, presupune șmotru fără prejudecăți | Sursa foto: Anuntul.ro

Bine ați venit la mica publicitate din București, varianta online 2023, secțiunea „imobiliare diverse”, un izvor nesecat de oferte imobiliar surprinzătoare.

În Anuntul.ro, la rubrica închirieri în București, subcapitolul „imobiliare diverse” întâlnești numeroși domni în căutare de companioane care promit doamnelor casă – sau chiar casă și masă – gratis. Pentru adulți, „gratis” este, de regulă, „red flag”.  Înveți destul de repede în viață că, oricât de gratis ar părea ceva, până la urmă costă. N-are cum!

Când „gratis” înseamnă cel puțin menaj ușor

În anunțuri, domnii par destul de involuntar onești: spun că oferă gratis cameră/loc în casă, pentru ca trei cuvinte mai încolo să vorbească despre menaj, Plus alte criterii de selecție, cum ar fi „lipsa de prejudecăți/inhibiții”.

Acest domn din sectorul 2, spre exemplu, spune așa:

Asigur gratuit găzduire și masa într-o vilă, unei doamne/domnișoare fără prejudecăți, contra menaj pentru un pensionar în vârstă foarte înaintată. Exclus profesioniste;

Urmează un domn din sectorul 5, tot o ofertă „gratuit contra menaj”, plus ceva criterii de vârstă:

Doresc o doamna cumsecade care dorește să locuiască la bloc, zona Toporași Sina, gratuit contra menaj. Vârsta acceptata 48-53 ani. Sunt un bărbat singur de 57 de ani care dorește menaj ușor.

Ajungem în sectorul 3, unde lucrurile par, paradoxal, mai clare, dar mai cu seamă cu perspectivă:

Locuință unei doamne plăcute, pâna în 50 ani. Pentru ajutor reciproc, cu posibilitatea de a rămâne în spațiu.

Mai rămânem puțin în sectorul 3, pentru că aici mai este un domn interesat, care pin-uiește în GoogleMaps o zonă absolut seducătoare, pentru cine e fan Piața Alba Iulia:

Ofer camera gratis în apartament mobilata unei doamne contra ușor menaj care sa locuiască cu un domn intelectual, liniștit, educat, 50 ani, rog telefon după ora 18.00

Singurătatea din anunțul imobiliar

Dar, dincolo de eventuală sprânceană ridicată și de amuzamentul aproape inevitabil, în spatele unor astfel de anunțuri e o problemă modernă reală: singurătatea.

Suntem tot mai mulți, tot mai conectați – dar virtual!, dar suntem tot mai singuri. De aproape două decenii, studiile arată că atât adolescenții, cât și adulții se simt adesea singuri. Trăim în orașe tot mai populate, tot mai aglomerate, dar ne simțim copleșitor singuri în aceste mari mulțimi de oameni.  Uneori, chiar pierduți între oameni.

Iar oamenii nu pot trăi singuri, suntem programați genetic la „împreună”. Și-atunci, unii dintre noi își fac niște curaj și încep să caute. Poate pe Tinder, poate pe Bumble, poate cu un anunț la imobiliare.

Poate vrei să citești și:

 

Cookies