VREMEA

Fenomene meteo rare, în Capitală: ne pregătim de ploaie îngheţată. Oprescu spune că toate intrările în oraş sunt funcţionale

Edilul a vrut să vadă dacă toate cele 140 de sărărite sunt la lucru şi dacă împrîştie material antiderapant pe marile bulevarde.

Apoi a plecat cu promisiunea intervenţiei în cursul zilei a utilajelor de deszăpezire şi pe arterele secundare unde gheaţa a pus stăpânire pe asfalt. Imediat după inspecţie, Oprescu s-a asigurat că situaţia este sub control şi în adăposturile sociale unde au fost primiţi sute de oameni ai străzii.

Acesta a adăugat că, în Bucureşti va apărea un fenomen rar, ploaia îngheţată ce se instalează atunci când temperaturile sunt sub pragul îngheţului. Picăturile trec printr-o suprarăcire şi îngheaţă la impactul cu orice obiect întâlnit, scrie protv.ro.

„Freezing rain” este extrem de dăunătoare pentru străzi, copaci şi linii de curent electric. Avioanele au de asemenea probleme în asemenea condiţii.

Primarul general, Sorin Oprescu, a arătat, în cadrul comandamentului de iarnă din această dimineaţă, că, în noaptea trecută, la nivelul municipiului Bucureşti, operatorii de deszăpezire au acţionat cu 198 de utilaje, astfel încât la ora 05.30, atât arterele principale de circulaţie, cât şi cele secundare de legătură se prezentau “la negru”, după ce carosabilul a fost tratat cu material antiderapant.

De asemenea, angajaţii RATB au lucrat la deszăpezirea refugiilor de tramvai şi la împrăştierea de material antiderapant pe suprafaţa acestora (Bdul Basarabia, Bdul Ion Mihalache, Calea 13 Septembrie, Sos. Viilor, Linia tramvaiului 41).

Intrările şi ieşirile din oraş sunt funcţionale

Sorin Oprescu a  mai arătat că intrările şi ieşirile din Bucureşti până la limita de responsabilitate sunt funcţionale în acest moment.

Pe mai multe artere principale, zăpada a fost încărcată şi transportată (Şos. Pantelimon, Sos. Bucureşti-Ploiesti, Bdul Uverturii, Bdul Iuliu Maniu, Bdul Obregia, Sos. Bucureşti-Magurele intersectie cu Sos. Alexandriei, Bdul Theodor Pallady, Sos. Stefan Cel Mare, Sos. Berceni, Bdul Tudor Vladimirescu, Bdul Ghencea intersectie cu Drumul Sării).

Astfel, primarul Capitalei a solicitat operatorilor de deszăpezire să păstreze utilajele în punctele fixe stabilite şi să continue tratamentele cu antiderapant. O atenţie prioritară va fi acordată pasajelor, podurilor, rampelor, dar şi străzilor secundare şi trotuarelor.

Potrivit raportului Direcţiei de Asistenţă Socială, în noaptea 2 – 3 februarie au fost adăpostite 477 de persoane în adăposturile municipalităţii (134 la adăpostul din Berceni şi 343 la Pallady).

Locuitorii Capitalei pot beneficia de ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB aflate la următoarele adrese:
– Sfantul Constantin, nr. 8, sector 1;
– Calea Grivitei, nr. 216, sector 1;
– Agricultori, nr. 44, sector 2;
– Bdul Dacia, nr. 196, sector 2;
– Calea Ferentari, nr. 91, sector 5;
– Sediul DGASMB, str. Foisorului 56-58
– Policlinica sociala din str. Dristorului 81-88

Pentru orice sesizare privind oamenii fără adăpost, cetăţenii pot suna la nr. de telefon gratuit 0800.821.218.

327 de solicitări la Ambulanţă

Conform raportului Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, noaptea trecută, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov au fost înregistrate 327 de solicitări din care: 180 urgenţe, 29 transport persoane fără adăpost/cazuri sociale.

Numărul pus la dispoziţie de ASSMB, la care pot fi semnalate urgenţe medicale, este 0800.800.909.

De asemenea, la nr. de urgenţă 0800.800.882, cetăţenii pot reclama semafoarele căzute, ţevile de canalizare afectate, gropile din carosabil sau cablurile căzute.

Pentru orice altă sesizare, locuitorii Capitalei pot apela dispeceratul PMB la nr. 021.305.55.50.

Utilajele de deszăpezire se găsesc în următoarele puncte fixe:

Sector 1:

SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SA

1.     PIATA VICTORIEI
2.     BUCUREŞTI TÂRGOVIŞTE – ODĂI
3.     ŞERBĂNESCU – CARANFIL
4.     BUCUREŞTI – PLOIEŞTI – MIORIŢA
5.     PIAŢA ARCUL DE TRIUMF
6.     CALEA GRIVIŢEI – POD BASARAB

Sectorul 2 :

SC Supercom S.A.

–         POD PIPERA
–         ROND BUCUR OBOR
–         POD FUNDENI
–         POD EUROPA

Sectorul 3 :

SC Rosal Grup SRL

1.     MAGAZIN UNIREA
2.     ROND ALBA IULIA
3.     BD. CAMIL RESSU X RAMNICU SARAT
4.     ROND BABA NOVAC
5.     BD. THEODOR PALLADY X TRAPEZ

Sectorul 4:

SC Rebu S.A.

1.PLATOU PIEPTĂNARI
2. ZONA LICEUL ŞINCAI
3. PARCUL CAROL
4. ARHIVE VĂCĂREŞTI
5. APĂRĂTORII PATRIEI
6. PIAŢA SUDULUI – BIG BERCENI

Sector 5:

SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SA

Nu au fost poziţionate deoarece încă se acţionează iar în momentul retragerii, utilajele vor fi situate în următoarele locaţii:

1.     PIAŢA CONSTITUŢIEI
2.     ACADEMIA MILITARĂ
3.     CALEA FERENTARI X CALEA PIEPTĂNARI
4.     ŞOSEAUA ALEXANDRIEI X ŞOSEAUA BUCUREŞTI – MĂGURELE

Sector 6:

SC Urban S.A.

1.     B-DUL TIMIŞOARA X BRAŞOV
2.     LUJERULUI – CORA
3.     VIRTUŢII – SPLAI SEMĂNĂTOAREA
4.     DRUMUL TABEREI – CEAS
5.     VASILE MILEA – UNIVERSITATEA ECOLOGICĂ


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button