Fenomen în masă în mijloacele RATB: Bătrâneii hoți. Cum să nu le devii victimă

de:
26 sept. 2013
0 Afișari
Fenomen în masă în mijloacele RATB: Bătrâneii hoți. Cum să nu le devii victimă

Spre exemplu, în cursul zilei de ieri, 25 septembrie a.c., poliţiştii D.G.P.M.B. din cadrul Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public au prins în flagrant doi bărbaţi cu vârste de 59, respectiv 72 de ani, imediat după ce aceştia ar fi sustras bani din buzunarul a două părţi vătămate.

În data de 8 septembrie, poliţiştii Capitalei din cadrul Brigăzii de Poliţie au depistat în flagrant, într-un autobuz RATB, un bărbat de 72 de ani, recidivist, imediat după ce ar fi sustras din geanta unei femei de 68 de ani un portofel ce conţinea suma de 65 de lei, cartea de identitate şi un telefon mobil, informează Poliţia Capitalei.

Prejudiciul, în valoare totală de aproximativ 200 de lei, a fost recuperat.

În data de 4 septembrie, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public au prins în flagrant doi bărbaţi în vârstă de 74, respectiv 60 de ani, imediat după ce ar fi furat o sumă de bani din buzunarul unui bărbat de 71 de ani. 

La începutul lunii august, un hoț de buzunare a fost prins, de polițiști, după ce a luat o sumă de bani de la o victimă într-un mijloc de transport în comun. Bărbatul are 61 de ani și nu este la prima abatere: este cunoscut cu antecedente pe linia furturilor din buzunare, locuinţe şi chiar din lăcaşe de cult. 

În luna ianuarie a acestui an, poliţiştii bucureşteni au depistat un bărbat în vârstă de 81 de ani, suspectat de comiterea unui furt din buzunare. Bărbatul, cunoscut cu antecedente penale, a fost depistat de poliţiştii Capitalei în interiorul unui magazin din Sectorul 2, la scurt timp după ce a sustras un telefon mobil din buzunarul unui alt bărbat, în vârstă de 63 de ani. 

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei vă recomandă să adoptaţi o conduită preventivă şi să manifestaţi grijă şi atenţie faţă de bunurile dvs.

În situaţia în care mijlocul de transport este aglomerat şi vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul.

Poziţionaţi poşeta sau sacoşa în faţa dumneavoastră, în aşa fel încât să aveţi în permanenţă control asupra acesteia şi să o puteţi proteja. Observaţi persoanele care înghesuie şi atrăgeţi-le atenţia cu voce tare.

Ţineţi-vă portofelul şi actele într-un buzunar interior al hainelor şi nu vă etalaţi în mod ostentativ banii pe care îi aveţi asupra dumneavoastră.

În cazul în care aţi devenit victima unei astfel de infracţiuni, încercaţi pe cât posibil să reţineţi cât mai multe semnalmente ale suspecţilor şi apelaţi, de îndată, poliţia la numărul unic de urgenţă 112.

Cookies