FENOMEN ASTRONOMIC RAR: Super Luna şi eclipsa de Lună au avut loc, simultan, duminică seară

de:
28 sept. 2015
0 Afișari
FENOMEN ASTRONOMIC RAR: Super Luna şi eclipsa de Lună au avut loc, simultan, duminică seară

SUPER LUNĂ şi ECLIPSĂ DE LUNĂ. Apariţia simultană a Super Lunii şi a unei eclipse de Lună s-a produs, în noaptea de duminică spre luni, la peste 30 de ani de la desfăşurarea unui eveniment similar. Un eveniment astronomic asemănător s-a produs cel mai recent în 1982, iar următorul de acelaşi fel va avea loc în anul 2033, potrivit huffingtonpost.com, citat de Mediafax. 

FENOMEN ASTRONOMIC RAR: SUPERLUNA (LUNA ROŞIE) 2015, pe 28 septembrie. Cum se va vedea luna

SUPERLUNA (LUNA ROŞIE) 2015. „Superluna” sau „Luna Rosie” a putut fi observată de cei pasionati de astronomie. Luna a părut mai mare ca de obicei si de culoare putin rosiatica. Desigur, este vorba de o iluzie optica. În noaptea de duminică spre luni, 28 septembrie 2015, am asistat la un fenomen astronomic deosebit, respectiv SUPERLUNA sau LUNA ROŞIE.

SUPER LUNĂ şi ECLIPSĂ DE LUNĂ.  Eclipsa a început la ora 03:11, a avut maximul la ora 05:47 şi s-a terminat pentru români în jurul orei de 07:16.

Luna a stat complet în umbra Pământului între 05:10 şi 06:23.

ECLIPSA DE LUNĂ   Acest fenomen are loc atunci când luna plină se vede în cel mai apropiat punct al orbitei, faţă de Pamânt, astfel că luna se vede mai care cu 14% şi mult mai luminoasă. Eclipsa lunară se produce atunci când satelitul natural al Pamântului trece prin umbra planetei. 

SUPER LUNĂ şi ECLIPSĂ DE LUNĂ. Următoarea eclipsă de Lună se va produce pe 16 septembrie 2016.

SUPER LUNĂ şi ECLIPSĂ DE LUNĂ. Pe de altă parte, în noaptea de duminică spre luni, Luna a fost la perigeu, un fenomen spectaculos care mai este numit în termeni populari Super Luna. Acest fenomen apare atunci când Luna plină (sau Luna nouă) ajunge pe orbita sa la cea mai mică distanţă faţă de Terra şi apare mult mai mare decât în celelalte nopţi. În general, se produc între trei şi şase Super Luni pe an. În timpul acestei apropieri, diametrul Super Lunii pare cu 14% mai mare decât cel al Lunii pline obişnuite.

Cookies