Fenechiu, despre protestele sindicaliştilor de la metrou: Nu negociez cât timp sunt oameni în stradă

de:
06 mart. 2013
0 Afișari
Fenechiu, despre protestele sindicaliştilor de la metrou: Nu negociez cât timp sunt oameni în stradă

„M-am întâlnit şi ieri cu conducerea sindicatelor de la Metrorex, mă voi întâlni şi mâine, dar nu astăzi, pentru că eu consider că lucrurile nu trebuie discutate sub presiune”, a precizat, miercuri, Relu Fenechiu, întrebat în legătură cu protestele sindicaliştilor de la metrou, informează Mediafax.

Până la ora 13.30, circa 1000 de oameni s-au strâns să protesteze, în faţa Ministerului Transportului.

El a arătat că, dacă va lua decizia ca Metrorex să treacă în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti, această hotărâre va fi numai după ce vor fi discuţii şi negocieri cu partenerii sociali. „Deocamdată pe mine mă interesează, ca ministru, în primul rând să găsesc soluţii pentru continuarea lucrărilor la Magistrala 5 şi nu am pus nicio clipă problema diminuării salariilor muncitorilor de la Metrorex şi atât timp cât o să fiu acolo şi o să pot, nici nu o să o pun vreodată”, a adăugat Fenechiu.

Ministrul Transporturilor a mai spus că, în viziunea sa, metroul ar trebui să fie în subordinea muncipalităţii. „În viziunea mea, dacă mă întrebaţi, luând modelele de succes din lume, la Londra, la Paris, metroul este în subordinea municipalităţii”, a adăugat Fenechiu. El a făcut aceste declaraţii după audierea sa în comisia de industrii a Camerei Deputaţilor.

Sindicaliştii de la metrou vor protesta miercuri în faţa Ministerului Transporturilor, de unde vor pleca în marş spre Piaţa Victoriei, nemulţumiţi că nu vor fi majorate salariile, dar şi de proiectul privind trecerea Metrorex în subordinea municipalităţii, a anunţat marţi liderul USLM, Ion Rădoi.

Liderul sindical Ion Rădoi a mai spus că după 1 aprilie se poate ajunge până la greva generală la metrou, dacă sindicaliştii nu vor putea negocia contractul colectiv de muncă.

Cookies