Fenechiu acuză sifonarea a 100 de milioane de euro din bugetul Metrorex: Credeţi că Băsescu nu ştia?

de:
01 apr. 2013
0 Afișari
Fenechiu acuză sifonarea a 100 de milioane de euro din bugetul Metrorex: Credeţi că Băsescu nu ştia?

 Ministrul Transporturilor a precizat, duminică seara că a înaintat DNA un raport din care reiese că omul de afaceri Nelu Iordache ar fi încasat 20 de milioane de euro fără a construi „niciun metru” de autostradă, informează Rtv.net.

Potrivit ministrului Transporturilor, compania Metrorex ar fi acordat în perioada 2010-2012 contracte de consultanţă în valoare totală de o sută de milioane de euro, beneficiară fiind o firmă ” de care nu e străin” directorul de atunci al companiei, actualul deputat PDL, Gheorghe Udrişte. Relu Fenechiu acuză, de asemenea, nenumărate „nereguli la contractele privind autostrăzile şi gestionarea companiei CFR.

„Am descoperit lipsuri masive în gestiune. Am găsit, de exemplu, un contract prin care s-a dat un avans de 20 milioane de euro unui om de afaceri pentru a costrui o stradă, autostradă, nu a făcut niciun metru, nu şi-a plătit nici subcontractorii, a luat banii şi şi-a cumpărat nişte terenuri. Şi totuşi, nimeni nu s-a autosesizat. Este vorba de Nelu Iordache. A fost în perioada 2010-2011. Băsescu a ştiut, dar a închis ochii la multe. La Metrorex, contracte de sute de milioane de lei, anual, pentru consultanţă date unei societăti, Metroul SA, de care nu e străin un deputat PDL, fostul director al Metrorex, cred că Udrişte îl cheamă. În total au fost o sută de milioane de euro în perioada 2010-2012. Sunt multe exemple de genul ăsta”, a declarat Relu Fenechiu.

Cookies