ARHIVA B365

DNA cere 15 ani de închisoare pentru Relu Fenechiu

UPDATE Magistrații au hotărât că vor lua o decizie pe 12 iulie.

Decizia instanţei supreme nu va fi, totuşi, una definitivă în acest dosar, ea putând să fie atacată cu recurs la un complet de cinci judecători din cadrul ÎCCJ.

Judecătorii au stabilit la ultimul termen probatoriile şi le-au cerut avocaţilor să pregătească pledoariile finale pentru termenul din 4 iulie.

Instanţa supremă a respins, în 12 iunie, expertizele tehnică şi financiar-contabilă solicitate de avocaţii din dosarul „Transformatorul”, în care este judecat Relu Fenechiu, şi a stabilit ca în 4 iulie să fie prezentate pledoariile finale.

Premierul Victor Ponta declara la acel moment că nu exclude să preia ca interimar conducerea Ministerului Transporturilor în cazul în care Relu Fenechiu va fi condamnat de instanţă, dar a precizat că ar regreta înlocuirea lui Fenechiu, scrie rtv.net.

Atât Ponta, cât şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, au declarat de mai multe ori că speră ca pe 4 iulie, la termenul de judecată, Relu Fenechiu să fie declarat nevinovat, dar că acesta va fi înlocuit din postul de ministru dacă judecătorii vor emite o decizie de condamnare.

Instanţa supremă a continuat în 12 iunie dezbaterile în dosarul „Transformatorul”, în care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, fapte comise în perioada în care a fost acţionar sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iaşi şi SC Tehnorom SRL Iaşi.

Judecătorii au admis mai multe probe cu înscrisuri şi au stabilit să audieze martori propuşi de avocaţii inculpaţilor din dosar.

Instanţa a respins cererile avocaţilor prin care se solicitau efectuarea a două expertize, tehnică şi financiar-contabilă, pe motiv că raportul Gărzii Financiare este mijloc de probă şi nu are lacune, aşa cum susţine apărarea.

După stabilirea probelor ce urmează să fie administrate în dosar, instanţa a stabilit ca în 4 iulie să fie audiaţi cei şase martori care nu s-au prezentat la instanţă la termenele anterioare ale dosarului, urmând să fie aduşi cu mandate de aducere, şi totodată să fie prezentate pledoariile finale în acest proces.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca „Transformatorul”, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întreruptoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button