Femeile abuzate fizic din România beneficiază GRATUIT de un bodyguard

de:
20 mai 2014
0 Afișari
Femeile abuzate fizic din România beneficiază GRATUIT de un bodyguard

Femeile care cad victime violenței domestice pot avea un bodyguard la ușă, gratuit, printr-o simpla cerere care va fi înregistrată de Divizia de Securitate a BGS.

O treime din femeile din Uniunea Europeană au fost victime ale violenței domestice și/sau sexuale după împlinirea vârstei de 15 ani, arată un raport realizat în 2014 de Agenția pentru Drepturi Fundamentale al Uniunii Europene. România este clasată la mijlocul acestui clasament, 29% dintre femeile românce s-au confruntat cel puțin o dată în viață cu această problemă.

Statisticile arată că în România o femeie este lovită la fiecare 30 de secunde, iar la fiecare două zile o femeie moare în urma bătăilor primite.

BGS sprijină femeile care aleg o viață fără violență și vor să înceapă o nouă etapă, prin oferirea de monitorizare și intervenție gratuită. Campania se adresează femeilor din orașele: București, Ploiești, Câmpina, Deva, Timișoara, Galați, Brăila, Bistrița.

Toate informațiile necesare femeilor care vor să beneficieze de acest serviciu se găsesc pe site-ul companiei: www.bgs.ro.

Documente necesare:

– copie Carte de Identitate

– certificat medico-legal – în cazul în care victima nu poate suporta costurile pentru eliberarea certificatului i se decontează de AVON – telefon la *2866 (linie gratuită) sau mail la [email protected]

– dovada înregistrării plângerii la Poliție din care să rezulte obiectul plângerii și identitatea părților

– adeverință de la Asociația de Proprietari din care să rezulte cine locuiește la adresa care corespunde obiectivului monitorizat de BGS, adeverința se va reînnoi o dată la 3 luni

– în situația în care potențialul client nu locuiește la bloc, declarație pe propria răspundere că la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS nu locuiește persoana împotriva căreia a fost formulată plângerea, iar declarația se va reînnoi o dată la 3 luni.

Cookies