FIT CITY

Femeie în stare gravă la Spitalul CF2 din Bucureşti, în urma unei transfuzii greşite de sânge

Un nou caz de transfuzie greşită de sânge a apărut, de data aceasta, la Spitalul CF2 din Bucureşti. Este vorba de o femeie, care va fi transferată în curând la Spitalul Universitar. Starea femeiii este „destul de gravă”, potrivit Mediafax.

Acesta este al doilea caz raportat în sistemul medical în ultimele luni. O femeie a murit la Spitalul de Arşi după o transfuzie sangvină greşită, iar o anchetă a autorităţilor a descoperit că unitatea de transfuzii a spitalului funcţiona de peste un an de zile fără autorizare de funcţionare. Unitatea de transfuzii de la Spitalul CF2 nu are autorizaţie de funcţionare, a declarat vineri Laurenţiu Colintineanu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii

Purtătorul de cuvânt a psus că femeia aflată în stare gravă în urma unei transfuzii greşite de sânge făcută la acest spital a fost deja transferată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Femeia avea grupa de sânge O şi a primit la transfuzie sânge din grupa AB. În prezent, la Spitalul CF 2 se derulează o anchetă a Inspecţiei Sanitare, a precizat purtătorul de cuvânt.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button