„Femeia cu câinii” de la Piața Dorobanți, lăsată fără câini de hingheri

de:
20 dec. 2013
0 Afișari

Acum, suferă în amarul ei mai ceva ca înainte, când lipsa unui acoperiş îi provoca destulă durere în suflet. Nu mai are nici familie şi câinii ei, „copiii ei” – aşa cum îi alinta, au din acest moment mai puţin de 12 zile de trăit într-un adapost de stat, scrie animalzoo.ro.

Iată ce mesaj au postat pe Facebook oamenii care o cunosc şi vor să o ajute:

„Superbii câini pe care îi aveţi în imagine nu au scăpat de ghearele hingherilor. Erau îngrijiţi, extrem de blânzi, dresaţi aproape, cu o stăpână – din păcate – om al străzii, dar responsabilă. I-am văzut de multe ori, iar poza aceasta le-am făcut-o cu o săptămână în urmă, când încă erau ai femeii şi când i-am atras atenţia că hingherii sunt disperaţi, din foame de bani… Dar ce să facă? Unde să-i ascundă, când ea însăşi este a nimănui?

Azi am aflat de faptul că i-au fost luaţi abuziv dar că există posibilitatea ca ei să fie scoşi de la hingheri şi redaţi doamnei, cu condiţia să fie TOŢI reuniţi într-un spaţiu în care se poate locui. Dacă există cineva care ar putea ajuta cumva, toate discuţiile fetelor se poartă pe profilul Irinei Bălţatu, care încearcă să facă tot posibilul să-i ajute: https://www.facebook.com/irina.baltatu.1?fref=ts „

100 de persoane au semnat deja o petiție prin care îi cer primarului general Sorin Oprescu să îi returneze cei doi câini, conform mesajelor venite la redacția B365.ro. „Suntem oripilati de faptul ca in Romania , si mai ales in Bucuresti, oamenii strazii nu au voie sa aiba caini. Romania este , mai mult ca sigur, singura tara din lume, care INTERZICE oamenilor strazii sa aiba caini” – se arată în petiție. 

„AM aflat ca hingherii Dlui Bancescu au luat doi caini care apartin unei femei astrazii din cartierul Dorobanti. Doi caini frumosi, cuminti, bine ingrijiti, care nu au facut rau niciodata, prietenosi. Stim ca legile si normele prevad ca pana la 1 Martie 2014 toti detinatorii de caini sa isi inregistreze animalele. Acesti caini nu sunt caini abandonati, nu sunt ai nimanui…apartin unui om care traieste pe strada.Acesti caini traiesc laga stapanul LOR,, si totusi dl.Bancescu a hotarat sa-i ia cainii…este desgustator ce a facut… Oamenii strazii au si ei drepturi…au dreptul sa traiasca unde vor” – mai spun semnatarii petiției. 

Cookies