Femeia care a ucis două fete în București după ce a pierdut controlul mașinii a fost arestată la domiciliu

09 mart. 2021
95 Afișari
Femeia care a ucis două fete în București după ce a pierdut controlul mașinii a fost arestată la domiciliu

Tribunalul Bucureşti a decis, marţi, plasarea în arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile a femeii care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din Capitală. Decizia instanţei fiind definitivă.

Iniţial, procurorii au cerut arestarea preventivă a şoferiţei, însă Judecătoria Sectorului 2 a respins săptămâna trecută propunerea şi a lăsat-o pe femeie în libertate sub control judiciar.

Ulterior, Parchetul a atacat decizia, iar Tribunalul Bucureşti a dispus, marţi, plasarea femeii în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Femeia a ucis două fete în sectorul 2

Pe 27 februarie, o femeie de 57 de ani a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, care s-a prăbuşit, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o fată de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

Imediat după accident, femeia de la volan a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital. De asemenea, şi soţul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lângă şofer, a fost scos din maşină de mulţimea furioasă şi a fost bătut.

Ce a spus femeia în declarație

În declaraţia dată la Poliţie, şoferiţa ar fi spus că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze. În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, ar fi încurcat pedalele maşinii şi ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână, ajungând cu maşina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele două fete.

Ea a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice. Conform rezultatelor de la INML, femeia avea o alcoolemie de 0,67 g‰, la trei ore după producerea accidentului.

Cookies