ȘTIRI

Femeia care a şantajat-o pe preşedinta ICCJ, condamnată la trei ani de închisoare

Decizia nu este definitivă.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, la 1 iulie, în stare de arest preventiv, a Marianei Rarinca, cea care a șantajat-o pe Livia Stanciu, președintele ÎCCJ, scrie romaniatv.net.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în perioada august/septembrie 2013 — 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenințat-o pe persoana vătămată, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromițătoare pentru aceasta și pentru soțul acesteia.

Potrivit DNA, în schimbul nedivulgării către presă a acestor informații, presupus compromițătoare, Mariana Rarinca i-a pretins șefei ÎCCJ suma de 20.000 de euro.
„Amenințările cu divulgarea către presă a unor informații presupus compromițătoare la adresa persoanei vătămate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro drept compensație pentru ‘datorii’ plătite de inculpată în numele soțului persoanei vătămate, au fost transmise unei rude de-a acesteia. În perioada aprilie 2014 — 3 iunie 2014, persoana vătămată a primit amenințări prin intermediul unei convorbiri telefonice și prin mesaje tip SMS. Inculpata a amenințat-o pe persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post important de televiziune) a unor date compromițătoare despre persoana vătămată și familia acesteia”, arăta DNA la 1 iulie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button