Femeia care a devenit bărbat a ieşit din spital

de:
07 iul. 2011
0 Afișari
Femeia care a devenit bărbat a ieşit din spital

Pacientul a plecat din clinică în urmă cu două zile, dar va reveni la control, potrivit declaraţiilor doctorului Cristian Niţescu, citat de Mediafax. Acesta susţine că bărbatul este într-o stare bună acum, dar încă urinează prin sondă. Femeia care a fost operată pentru schimbare de sex va mai fi supusă altor intervenţii chirugicale până când va deveni un bărbat cu funcţii specifice sexului.

O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, condusă de Cristian Niţescu, a realizat, la începutul lunii trecute, o operaţie de schimbare de sex, de la femeie la bărbat. Intervenţia chirurgicală a durat peste 14 ore şi a fost considerată de medici un succes.

Doctorul Cristian Niţescu a precizat atunci că în acest caz intervenţia de trecere de la femei la bărbat a început în urmă cu şase luni, iar pe 1 iunie a trecut la cea de-a doua etapă, iar operaţia de schimbare de sex se va finaliza peste un an.

Până în prezent, în România, au fost făcute şase operaţii de schimbare de sex. Prima operaţie de acest gen a făcută în 1995, de către profesorul Ioan Lascăr, intervenţie făcută unui bărbat care şi-a dorit să devină femeie. Ulterior, profesorul Lascăr a mai realizat alte patru operaţii de schimbare de sex.

Cookies