Femeia atacată de câini în București făcea jogging în zona Lacul Morii. A fost mușcată inclusiv de cap și a ajuns în șoc puternic la spital. Care este starea ei

21 apr. 2022
2050 Afișari
Femeia atacată de câini în București făcea jogging în zona Lacul Morii. A fost mușcată inclusiv de cap și a ajuns în șoc puternic la spital. Care este starea ei
INFO: Fotografie generică cu o persoană care face jogging/ Sursa imaginii: Unsplash

Femeia care a fost atacată miercuri de o haită de câini în zona Lacul Morii le-a povestit medicilor, după ce a ieșit din blocajul psihic produs de trauma prin care a trecut, că făcea jogging pe un câmp în zona Lacul Morii când a fost atacată de 15-20 de câini, după cum a aproximat ea. A fost salvată de un biciclist care trecea prin zonă și care  a reușit să îndepărteze câinii.

„Ne-a spus că era în programul de jogging pe un câmp undeva în amonte de Lacul Morii şi în timpul acela o haită de câini care erau liberi acolo, între 15 şi 20 a apreciat dumneaei, a atacat-o. Au doborât-o la pământ ş norocul dumneai a fost că unul dintre biciliştii care trecea prin zonă a reuşit să îndepărteze câinii. Cu siguranţă că vor rămâne nişte cicatrici la nivelul tegumentului. În spital poate beneficia de acest suport psihologic şi după ce se va externa din spital, dar asta dacă va dori, bineînţeles. Şi pentru a-i asigura acum suport psihologic i-am luat personal acordul”, a declarat pentru Ziare.com Dr Silvia Nica, purtător de cuvânt al Spitalului Universitar din Capitală.

Bucureștiul a trecut prin cea mai tragică situație legată de câini strânși în haită în 2013, când un copil de 4 ani a fost ucis de mai mulţi câini maidanezi în zona Parcului Tei din Capitală. Fratele acestuia în vârstă de 6 ani a fost muşcat de un picior. Ambii erau în grija bunicii în momentul incidentului.

Femeia are mușcături pe tot corpul. Are nevoie de chirurgie plastică

Victima a ajuns conştientă la spital, însă a intrat imediat în sala de operaţie din cauza rănilor profunde pe care le-a suferit.

„Pacienta a ajuns stabilă şi respirator şi hemodinamic, conştientă şi aşa a şi rămas până în momentul în care a părăsit unitatea de primiri urgenţe. Are multiple leziuni tegumentare şi unele şi mai profunde la nivelul scalpului, la nivelul braţului drept şi la nivelul membrelor inferioare. Acum se află în sala de operaţie. A fost internată în secţia de chirurgie plastică, a mers direct la sala din unitatea de primiri urgenţe pentru a beneficia de tratamentul chirurgical al acestor plăgi. Toate plăgile care necesită sutură sunt operate”, a explicat Dr. Silvia Nica.

Femeia atacată de câini a suferit un şoc puternic, însă a fost ajutată de personalul spitalului să comunice despre cele întâmplate. Victima a fost consiliată de un psiholog de la Spitalul Univeristar şi va primi acest ajutor ş pe viitor, dacă îl va solicita.

„A fost conştientă tot timpul, impactul emoţional a fost unul mult mai puternic la venire, pe măsură ce am gestionat-o noi aici în unitatea de primiri urgenţe, inclusiv cu ajutorul unui psiholog din spital doamna a devenit mai comunicativă cu noi şi ne-a povestit ce s-a întâmplat”, afirmă medicul.

„Femeia a fost îngrijită de echipa de la chirurgie plastică, probabil doi sau trei medici şi asistentul de sală. Plăgile nu necesită să fie tratate concomitent, pot beneficia de tratamentul chirurgical pe rând, nu este niciuna care să-i pună viaţa în pericol”, a declarat Dr. Nica pentru news.ro.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies