Femei drogate și infectate cu HIV, obligate să se prostitueze în București și Londra

de:
19 feb. 2016
0 Afișari
Femei drogate și infectate cu HIV, obligate să se prostitueze în București și Londra

Anchetatorii au descoperit că două dintre femeile obligate să se prostitueze sunt purtătoare de virus HIV.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii efectuează cercetări față de 5 suspecți, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.

Procurorii susțin că, începând cu anul 2007 și până în prezent, suspecții au recrutat mai multe persoane vătămate de sex feminin, minore și majore, pe care le-au transportat și adăpostit într-un imobil situat pe raza sectorului 3 din municipiul București, în scopul exploatării sexuale, prin practicarea prostituției atât în zona Piața Romană/Mihai Bravu, cât și pe teritoriul Marii Britanii, respectiv la Londra, scrie Agerpres. 

S-a reținut că suspecții au constrâns victimele prin menținerea stării de dependență a acestora față de substanțe stupefiante, iar două dintre persoanele vătămate sunt diagnosticate ca fiind purtătoare de virus HIV.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit că suspecții au avut cunoștință despre faptul că una dintre victime este seropozitivă, aceasta fiind diagnosticată la data de 5 decembrie 2014.

La sediul DIICOT — Structura Centrală, au fost aduse la audieri cinci persoane.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Cookies