Felinare cu energie solară şi eoliană de 3,5 milioane lei pentru parcurile bucureştene

de:
01 sept. 2011
0 Afișari
Felinare cu energie solară şi eoliană de 3,5 milioane lei pentru parcurile bucureştene

Stâlpii de iluminat vor funcţiona cu energie solară şi eoliană, dar chiar şi în lipsa alimentării prin aceste mijloace, bateria stâlpilor va trebui să dureze minim trei zile, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei anunţate pentru achiziţionarea stâlpilor.

Administraţia din subordinea Primăriei Generale este dispusă să dea până la 3,5 milioane lei pentru cei 350 de stâlpi, dar în urma licitaţiei va fi aleasă cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere tehnico-economic. Astfel, preţul ofertei va conta doar cât 50% din criteriile de acordare a contractului. În plus, vor conta durata de funcţionare a capului hibrid, iluminarea medie la 6 metri înălţime, alimentarea cu energie eoliană şi funcţionarea independentă fără energie solară şi eoliană.

ALPAB justifică achiziţia în Caietul de sarcini al licitaţiei: „Necesitatea introducerii acestui sistem în parcuri va contribui la reducerea costurilor la facturile de energie, astfel încât se vor valorifica resursele de energie regenerabilă, conform  cerinţelor Uniunii Europe. De asemenea, utilizarea enegiei solare va însemna pe termen lung, realizarea unui proiect de infrastructură, care să aducă beneficii cetăţenilor capitalei, prin schimbarea imaginii acesteia.”

Cookies