Felicitări, domnişoară!

de:
06 mai 2011
2 afișări
Felicitări, domnişoară!

Nu credeam vreodată că obţinerea unui permis auto poate echivala cu o bucurie demnă de câştig la loto. Și aici nu e nicio exagerare. În tramvaiul 41, azi-dimineaţă, o domniţă, bucuroasă până peste cap, a facturat la Vodafone cu siguranţă câţiva euro între Ghencea şi Piaţa Presei. A vorbit în total cu vreo opt persoane, multe dintre ele trezite din somn după şirul lung de explicaţii dat de domnişoara. ”Am luuuat permiisuuu’!…Am luuuat permiisuuu’!”, îşi începea fiecare convorbire spre exasperarea celor din jur. ”Ce-ai facut, mă?”, se auzea probabil de partea cealaltă a telefonului. “Am luat permisu’! Ce, credeai că nu-s în stare?”, se întorcea răspunsul. Aşa a ţinut-o preţ de 40 de minute. Cum am avut impresia că mi-am uitat acasă căştile de la telefon, trebuie să recunosc c-am avut în minte câteva scenarii mai puţin ortodoxe. Între acestea s-au numărat şi o brâncă din tramvai deasupra Podului Ciurel sau un şut ciobănesc în mandibulă, cu elan din capătul tramvaiului.

Cert e că “bubosul” care cerseşte între Moghioroş şi Lujerului, “chiorul” care vinde trei pachete de servţele la un leu între Crângaşi şi Grant şi “oligofrenul” cântaret de la Agronomie au fost eclipsaţi azi-dimineaţă. Probabil le-a scăzut şi profitul din cauza irascibilităţii călătorilor, care îl înjurau în gând pe tembelul de i-a dat permisul de conducere.

Una peste alta, episodul ăsta m-a marcat: când am coborât la Piaţa Presei m-am trezit mergând săltat, fredonând în gând, fără să-mi dau seama, “Am luuuat permiisuuu’! Am luuuat permiisuuu’!”…

Cookies