Felicia Filip a câştigat concursul pentru funcţia de director al Operei Comice pentru Copii

Felicia Filip a câştigat concursul pentru funcţia de director al Operei Comice pentru Copii

În urma desfăşurării concursului de management la Opera Comică pentru Copii, organizat conform DPG nr. 996/ 2013 şi Anunţului public nr. 1947/ 14.05.2014, Felicia Filip a fost aleasă câştigătoare, cu nota 9,27, scrie mediafax.ro.

Anterior, funcţia de director al instituţiei a fost deţinută, din 1998, de Smaranda Oţeanu-Bunea, care a fondat Opera Comică pentru Copii.

Câştigătoare a numeroase premii internaţionale, soprana Felicia Filip a avut, de-a lungul anilor, o carieră impresionantă peste hotare, cântând în teatre de prestigiu din lume precum Royal Opera House Covent Garden din Londra, Staatsoper din Viena, Teatro Liceu din Barcelona, Théâtre du Capitole din Toulouse etc. A fost remarcată în roluri verdiene, în special ca Violetta din „La Traviata”, în opere de Gaetano Donizetti, Vincenzo Bellini, Wolfgang Amadeus Mozart, Georges Bizet, Giacomo Puccini, dar şi în lucrări de operetă şi vocal-simfonice. De-a lungul carierei, a colaborat cu nume mari ale scenei lirice, cum ar fi Montserrat Caballé, Roberto Alagna, Francisco Araiza, Juan Pons, Franco Farina, Salvatore Fisichella, Marcelo Alvarez, Fabio Armiliato.

Presa internaţională a numit-o „diva céleste” şi „noua regină a Traviatei”. A cucerit toate scenele importante de pe glob şi din România şi este unica solistă care a obţinut toate premiile Mozart.

CITEȘTE ȘI: Bucureștiul Feliciei Filip: „E cel al oamenilor frumoși!”