Federaţia „Spiru Haret” ameninţă cu acţiuni de protest care pot culmina cu blocarea anului şcolar

de:
18 oct. 2013
0 Afișari
Federaţia

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” informează, într-un comunicat de presă remis vineri, că a luat act cu surprindere de declaraţiile primului ministru, care fac referire la posibilitatea neindexării salariilor în anul 2014.

„FSE «Spiru Haret» consideră că fără o majorare a veniturilor angajaţilor din învăţământ, începând cu 1 ianuarie 2014, sistemul va reacţiona prin ample acţiuni de protest”, se arată în comunicat.

Preşedintele federaţiei, Marius Nistor afirmă că promisiunile făcute de actuala guvernare au creat o stare de aşteptare în educaţie şi consideră că Guvernul nu poate amâna acum orice negociere privind salarizarea personalului din şcoli.

„Pot să îl asigur pe domnul Ponta că nu vom accepta această situaţie şi vom reacţiona. Mai mult decât atât, ţin să îi amintesc premierului că a ajuns în această funcţie şi în urma votului dat de angajaţii din învăţământ, care au fost privaţi de aproape toate drepturile de fosta guvernare. Nu trebuie uitat că veniturile din învăţământ sunt cu circa 30 la sută mai mici decât erau în 2009, în condiţiile în care ceilalţi bugetari şi-au recuperat tăierile salariale”, a declarat preşedintele FSE „Spiru Haret”, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, în primă fază, sindicatele afiliate vor organiza, săptămâna viitoare, întâlniri cu parlamentarii, pe plan local, pentru a le expune problemele cu care se confruntă la ora actuală angajaţii din sistemul de învăţământ şi vor picheta sediile prefecturilor.

Cookies