Federația Coaliția pentru Educație: Peste 100.000 de elevi riscă să pice la Evaluarea Națională

de:
06 mart. 2016
0 Afișari
Federația Coaliția pentru Educație: Peste 100.000 de elevi riscă să pice la Evaluarea Națională

„Publicarea rezultatelor de la simularea examenului de Evaluare Națională 2016 arată că, dacă nu ar fi o simulare, doar 39,2% din generație ar trece de media 5. În contextul în care adoptarea noului plan cadru pentru gimnaziu întârzie peste termenul anunțat inițial, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice are oportunitatea de a adresa aceste probleme nu doar prin prisma analizei de rezultate și indicatorilor de proces, ci în profunzimea lor, plecând de la cauze și probleme sistemice”, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, Agerpres.

Potrivit Coaliției, datele statistice arată că sunt peste 100.000 de copii care riscă medii sub 5 la acest examen, dacă ținem cont și de cei care nu s-au prezentat la toate probele.

Este foarte greu de crezut și de acceptat cum noi, o țară întreagă, ne permitem să pierdem în jur de 100.000 de tineri în fiecare an. Pe mare parte dintre ei îi pierdem cu bună știință, după ce îi ținem în licee în care se plictisesc și în care nu învață aproape nimic practic. Copiii aceștia nu au nevoie doar de meditații și hei-rupisme din partea profesorilor pentru a trece de pragul mediei 5, peste trei luni. Au nevoie de profesori care să creadă în ei, acum și încă patru ani, astfel încât să poată fi recuperate decalajele existente măcar în parte. Pentru că în opinia Federației, resursele umane pot determina, într-o măsură mult mai mare decât cheltuielile materiale, creșterea calității educației„, afirmă Daniela Vișoianu, președintă Federația Coaliția pentru Educație.

Coaliția pentru Educație este o federație constituită în 2015 de mai multe organizații neguvernamentale din domeniu.

Un număr de 73.342 de elevi de clasa a VIII-a reprezentând 44,05% au obținut medii peste 5 la simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale, a precizat, sâmbătă, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice revenind cu o rectificare într-un comunicat de presă.

Cookies