FED CUP. România – Canada, în barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup

de:
10 feb. 2015
0 Afișari
FED CUP. România - Canada, în barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup

România, care nu a mai jucat în eșalonul de elită al Fed Cup din 1992, a trecut în primul tur al Grupei Mondiale II de Spania, în weekend, la Galați, cu scorul de 3-2. Dacă va învinge Canada, România va juca în 2016 în Grupa Mondială a Fed Cup, scrie agerpres.ro.

Canada, fără principala sa jucătoare, Eugenie Bouchard, a fost învinsă cu 4-0, la Quebec, de Cehia, deținătoarea trofeului.

România și Canada s-au întâlnit o singură dată până acum în Fed, Cup, în 1983, în Elveția (Zurich), când echipa noastră se impunea cu 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale. Lucia Romanov a învins-o cu 6-2, 6-3 pe Angela Walker, Virginia Ruzici a dispus cu 7-6, 6-0 de Carling Bassett, iar perechea Florența Mihai/Lucia Romanov a câștigat cu 6-3, 6-4 disputa cu cuplul Carling Bassett/Jill Hetherington.

Cele mai bune jucătoare canadiene în acest moment în clasamentul WTA de simplu sunt Eugenie Bouchard — locul 7, Aleksandra Wozniak — 132, Sharon Fichman — 136, Gabriela Dabrowski — 184 etc.

Cele mai bune românce din ierarhia mondială sunt Simona Halep — locul 3, Irina Begu — locul 34, Monica Niculescu — 57, Alexandra Dulgheru — 95, Sorana Cîrstea — 102 etc.

Halep o conduce pe Bouchard cu 2-1 la meciurile directe, după ce a învins-o ultima oară la Turneul Campioanelor, cu 6-2, 6-3. Begu a pierdut luna trecută primul său meci cu Bouchard, care a învins în trei seturi, cu 6-1, 5-7, 6-2, în optimi, la Australian Open. În alte dueluri reprezentative, Genie Bouchard o conduce cu 1-0 pe Cîrstea, iar Wonziak a învins-o pe Niculescu de două ori și pe Dulgheru o dată.

Celelalte meciuri de baraj pentru Grupa Mondială sunt următoarele: Polonia — Elveția, Olanda — Australia și Italia — SUA, primele echipe fiind gazde.

Barajele pentru Grupa Mondială II: Argentina — Spania, Japonia — Belarus, Slovacia — Suedia și Serbia — Paraguay.

Cookies