ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

FCSB se mută de pe Arena Națională! Vrea să joace pe un stadion unde nu s-a mai jucat fotbal din 1927

FCSB se mută de pe Arena Națională. Nu de bunăvoie, ci din cauza faptului că stadionul va intra în administrarea UEFA în vederea organizării meciurilor de la Campionatul European.

FCSB se mută de pe Arena Națională. Nu de bunăvoie, ci din cauza faptului că stadionul va intra în administrarea UEFA în vederea organizării meciurilor de la Campionatul European.

Din luna aprilie, FCSB se mută de pe Arena Naționala. Echipa patronată de Gigi Becali este nevoită să facă acest lucru pentru că stadionul va intra în administrarea  UEFAîn vederea EURO 2020. La această competiției, Bucureștiul va fi gazdă a patru partide, în lunile iunie și iulie 2021.

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a dezvăluit, într-o conferință de presă, că FCSB vrea să joace pe stadionul „Arcul de Triumf”.

FCSB se mută de pe Arena Națională. Vrea să joace pe „Arcul de Triumf”

Stadionul modernizat pentru EURO, care era folosit până acum doar pentru meciurile de rugby, ar putea găzdui și partide de fotbal, dacă cererea făcută de FCSB, care în prezent joacă pe „Arena Națională” va fi acceptată, scrie gsp.ro.

„Avem o solicitare de la domnul Argăseală pentru închiriere. E singura solicitare până acum. De la rugby, deși ne tot fâțâim și protestăm, nu avem nimic pe masă. Chiar și astăzi rugby-ul este o prioritate pentru mine. Încă nu am dat răspuns pentru domnul Argăseală. Cred că încă 4-6 luni durează doar să obținem avizele, nu înseamnă că mâine putem intra pe stadion. Ne organizăm, ne facem echipa și începem să administrăm, dar prioritate va avea rugby-ul”, a spus Eduard Novak, în conferința de presă.

Recent, Ministerul Tineretului și Sportului a lansat proiectul de hotărâre de guvern privind trecerea stadionului Arcul de Triumf în administrarea exclusivă a MTS, fapt care i-a revoltat pe șefii din Federația Română de Rugby.

Stadionul „Arcul de Triumf” are o capacitate de 8207 locuri, iarpe pe lângă terenul de joc complexul va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP.

Costul lucrărilor a fost de 24 de milioane de euro

Pe acest stadion s-a jucat fotbal ultima data în 1927.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button