Fault de la meteo! ANM anunță ploi și vijelie în București fix la ora meciului pe care zeci de mii de bucureșteni vor să-l vadă afară, în oraș (poate plouă și cu goluri în poarta olandezilor)

01 iul. 2024
1632 afișări
Fault de la meteo! ANM anunță ploi și vijelie în București fix la ora meciului pe care zeci de mii de bucureșteni vor să-l vadă afară, în oraș (poate plouă și cu goluri în poarta olandezilor)
Fault de la meteo! ANM anunță ploi și vijelie în București mâine, fix la ora meciului pe care zeci de mii de bucureșteni vor să-l vadă afară, în oraș (poate plouă și cu goluri în poarta olandezilor). Sursa foto: Cancan

Planurile bucureștenilor de a vedea în oraș meciul România – Olanda este posibil să fie „în offside”, deoarece Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea se va schimba mâine, cu puțin timp înainte de startul partidei. Atât în Capitală cât și în restul țării vremea se va răci și pot apărea furtuni puternice, vijelii și chiar grindină în a doua parte a zilei.

Dacă ți-ai făcut planuri să mergi să te uiți la „tricolori” mâine la ecranele mari din București sau la vreo terasă cu prietenii, trebuie să ții cont că nu doar Olanda e singurul adversar de mâine, ci și vremea, potrivit ultimei prognoze ANM. Astfel, mâine, de la amiază, în Capitală și în restul țării vremea va deveni imprevizibilă și se va răci, și riscul de furtuni, grindină, fulgere și vijelii este crescut. Mai prost nu putea să pice o astfel de avertizare, deoarece o bună parte din bucureșteni aveau deja planuri făcute pentru a vedea meciul România – Olanda din optimile EURO 2024 în oraș.

„Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat, cu precădere din orele amiezii, în cea mai mare parte a țării. În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, ziua în nord-vest, unde și nebulozitatea va persista, iar seara și noaptea, temporar, în sud-est.”, se arată în cea mai recentă prognoză ANM.

Alerta ANM pentru București dă planurile microbiștilor peste cap. Instabilitatea amenință urmărirea meciului România – Olanda în oraș

Totuși, bucureștenii nu scapă de căldură, deoarece valul de căldură și disconfortul termic vor caracteriza cea mai mare parte a zilei, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Totuși, seara va crește șansa apariției de furtuni, vijelii și chiar grindină, ceea ce poate pune în pericol urmărirea meciurilor în aer liber sau în oraș, la terase.

Cerul va fi variabil în a doua parte a zilei până spre seară, când vor persista înnorările peste București, iar vântul se va intensifica (rafalele vor avea 50-70 km/h) și există riscul de vijelii, ploi torențiale și grindină. Maxima va fi de circa 37 de grade, iar minima de circa 18-20 de grade.

România întâlnește mâine Olanda în optimile de finală ale EURO 2024, pe Fussball Arena München, din München, începând cu ora 19:00

CITEȘTE ȘI

Cookies