ȘTIRI

Fațada sediului vechi al Primăriei Capitalei a fost finalizată. CUM ARATĂ CLĂDIREA

Lucrările de consolidare la sediul Primăriei Capitalei de pe Bd. Regina Elisabeta sunt finalizate în proporție 100%, iar cele de modernizare sunt terminate circa 50%, declara în septembrie primarul general interimar de la acea dată, Marin Ștefănel Dan. 

Primarul general interimar anunța atunci că urmărește să devanseze termenul de finalizare a lucrărilor din luna mai 2016 cât este contractual în luna ianuarie anul viitor, întrucât ar fi posibil, în opinia sa, dacă se aplică niște măsuri operative de execuție. 

Pe 29 mai 2014, Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de Modernizare și reabilitare a sediului de pe Bd. Regina Elisabeta nr.47 asocierii SC Rotary Construcții SRL – SC Design Unit SRL – SC Showdown Design SRL. Valoarea contractului este de 101 milioane lei (23 milioane euro).

În sediul vechi, situat vizavi de Parcul Cișmigiu, vor fi amenajate 18 săli de consiliu și de ședință și o sală de festivități care va funcționa și ca sală de ședință pentru Consiliul General al Municipiului București. Noua sală va avea 200-250 de metri pătrați și va dispune și de cabine de traducere simultană.

Încăperea în care va funcționa biroul primarului general va avea 190-210 metri pătrați și va dispune de un birou cu masă de consiliu de persoane, loc discuții, secretariat, grup sanitar cu duș și cabinet privat. Biroul primarului general va fi în directă legătură cu o sală de consiliu de minim 20 persoane și cu cabinetul primarului general. Acesta din urmă, va avea 90-110 metri pătrați și o capacitate de 13 persoane.

De asemenea, în clădirea monument istoric vor fi amenajate și zeci de birouri pentru angajații direcțiilor care funcționează în cadrul Primăriei Capitalei.

Parcare subterană pe trei nivele

Conform caietului de sarcini, după modernizare, vechiul sediu al Primăriei Caputalei va dispune și de o zonă de alimentație publică/ cafeterie de 400 metri pătrați și cu o capacitate de 200 locuri la mese.

În plus, va fi construită și o parcare subterană. Aceasta ar urma să aibă trei niveluri și un total de 97 de locuri, respectiv: subsol II – 35 locuri, subsol I – 33 locuri, demisol – 29 locuri, la care se adauga un numar de 42 de locuri la suprafață. Parcarea va fi construită în zona delimitată de curtea interioară.

Proiectul de modernizare și reabilitare a vechiului sediu prevede și transformarea mansardei imobilului în spații destinate birourilor, cu o suprafață totala de 2.000 de metri pătrați și amenajarea și dotarea unei arhive în subsolul clădirii.

Lucrările la sediul de pe Bd. Regina Elisabeta au început în 2010. Timp de patru ani s-a lucrat la consolidarea clădirii.  Valoarea totală a lucrărilor de consolidare se ridică la peste 57,3 milioane lei, exclusiv TVA.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button