Fata în scaun cu rotile din față de la Mega din Rahova despre care vorbesc cu drag mii de bucureșteni. Face brățări și le vinde. „Treceți pe la ea, merită!”

28 aug. 2023
28805 Afișari
Fata în scaun cu rotile din față de la Mega din Rahova despre care vorbesc cu drag mii de bucureșteni. Face brățări și le vinde.
Fata în scaun cu rotile din față de la Mega din Rahova despre care vorbesc cu drag mii de bucureșteni. Face brățări și le vinde. "Treceți pe la ea, merită!". Imagine simbol: FreePik

O fată în scaun cu rotile iese seară de seară în Sectorul 5 și vinde diverse produse pentru a câștiga câțiva bănuți. O bucureșteancă a observat-o și i-a rugat, în mod public, pe cetățeni, să o ajute cum pot.

„Stă până seara târziu ca să strângă niște bănuți”

În urmă cu câteva zile, o bucureșteancă a observat că, în fața unui supermarket din zona Sebastian, se află o femeie în vârstă de aproximativ 30 de ani, care este în scaun cu rotile și vinde brățări, elastice de păr, agrafe și alte câteva produse, pentru a câștiga câțiva bănuți.

Bucureșteanca a postat un anunț pe pagina de Facebook „Ești din Rahova dacă…”, acolo unde i-a rugat pe cetățenii din Sectorul 5 să o ajute pe femeie cum pot și să cumpere câte ceva de la ea.

Femeia cu dizabilități stă până seara târziu și așteaptă ca oamenii să îi cumpere produsele și nu cerșește deloc, potrivit spuselor bucureștencei:

 Cei care stați în zona respectivă (Sebastian, intersecția cu Ferentari) probabil ați observat de ceva timp în fața Mega Image-ului o fată în jur de 30 ani cu probleme locomotorii, care încearcă să vândă diverse chestii (brățări, agrafe și elastice de păr, etc.) și stă până seara târziu ca să strângă niște bănuți. Din păcate, condițiile ei de sănătate nu-i permit să lucreze, așa că încearcă să strângă un bănuș așa cum poate.
V-aș ruga, dacă aveți posibilitatea și treceți vreodată pe lângă ea, să cumpărați câte ceva, cred că i-ar face mare bucurie, pentru că peste 80% din persoanele care trec pe lângă ea o ignoră. Ar fi putut să cerșească, însă nu o face. Vinde ce poate.” (E. I.)

Mai mulți bucureșteni au spus că vor merge să o ajute pe femeie

Postarea bucureștencei a strâns sute de reacții din partea oamenilor. Unii dintre ei au spus că își doresc să ajute și că vor trece pe acolo pentru a cumpăra câte ceva de la femeie.

  • Voi trece și eu mâine pe acolo, sper să o găsesc.” (M. B.)
  • O știu pe fată, de câte ori o văd primește câte ceva de la noi. Dacă o văd astăzi, voi merge din nou la ea.” (A. S.)
  • „Eu am cumpărat de la ea.” (E. A. L.)

Femeia a fost lăudată pentru că, deși se află în scaun cu rotile, preferă să muncească cum poate în loc să cerșească:

Un om în scaun cu rotile, cu probleme locmotorii și, probabil, neuronale, încearcă să câștige o pâine, pe când alte persoane perfect sănătoase refuză să meargă să muncească și preferă să cerșească.” (E. I.)

Te-ar putea interesa și:

Cookies