„Fată, ce se poartă anul ăsta de Crăciun?” OMS aude și intervine: „Mască, dragă, mască se poartă”

17 dec. 2020
224 Afișari

N-are decât să fie roșie, albă ca barba Moșului, simplă sau cu mult sclipici, dar să fie. Așa ne recomanda acum OMS. Sigur, o puteți da jos la aperitiv, dar masca trebuie neapărat pusă la loc între salata boeuf și primii cârnăciori. De asemenea, o mai puteți da jos și la câte-o gură de vin, cafea, pălincă, ba chiar și la cozonac.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le cere europenilor (deci, și românilor) să poarte măști când se întâlnesc, de Crăciun, în familie.

OMS consideră că Europa are „un risc ridicat” de apariție a unui nou val de infecții cu coronavirus la începutul anului 2021, pentru că transmiterea virusului a rămas ridicată, iar sărbătorile de iarnă vor avea un rol mare în toată povestea asta.

Într-o declarație citată de BBC, biroul regional european al OMS spune că numărul mare al adunărilor de familie și cu prietenii din întreaga Europă, în timpul vacanței de sărbători, vine la pachet cu un risc semnificativ de creștere a transmisiei Covid-19. În consecință, spune OMS, persoanele, familiile și comunitățile ar trebui să poarte mască și atunci când se întâlnesc la masa de Crăciun, Revelion ori Sfântul Vasile și, desigur, să se „distanțeze social”. Practic, un metru jumate – doi între oameni inclusiv prin sufragerii. Sigur, de regulă, o asemenea distanță între soacră și noră, să zicem, poate fi o idee bună. Și mai sigur e că OMS nu stă la bloc în București.

OMS pare rezonabil, în sensul că pare să înțeleagă ce reacții poate provoca recomandarea sa: „S-ar putea să vă simțiți ciudat să purtați măști și să practicați distanțarea fizică atunci când vă aflați printre  prieteni sau și în familie, dar acest lucru contribuie semnificativ la asigurarea faptului că toată lumea rămâne în siguranță și sănătoasă”, a spus un reprezentant al OMS.

 

Cookies