Fast and Fixed, decizia pentru care îți vei mulțumi tot restul vieții! Iată de ce! (P)

29 aug. 2022
17 Afișari
Fast and Fixed, decizia pentru care îți vei mulțumi tot restul vieții! Iată de ce! (P)
Fast and Fixed, decizia pentru care îți vei mulțumi tot restul vieții! Iată de ce! (P) | Sursă foto: freepik.com

Pierderea dinților este însoțită de o scădere considerabilă a stimei de sine, de probleme de natură estetică și de riscuri majore pentru starea de sănătate a cavității bucale. De exemplu, existența spațiilor goale în gură duce la apariția migrației dentare, a tasării oaselor maxilar și mandibular și favorizează apariția cariilor și a bolii parondontale.

Există însă și soluții, astfel încât lucrurile nu trebuie să stea neapărat în acest fel. Medicii stomatologi recomandă diferitele tipuri de implant dentar, printre care cel cunoscut sub denumirea de Fast and Fixed sau dinți ficși într-o zi oferă o întreagă serie de beneficii pentru persoanele care au rămas total fără dinți sau care nu mai au decât câțiva, cu indicație de extragere.

Beneficiile oferite de procedura Fast and Fixed

Denumirea de „Dinți ficși într-o zi“ nu este o simplă figură de stil, ci acoperă exact realitatea. În cazul implanturilor clasice, adăugarea unei punți dentare este posibilă după perioada de osteointegrare a implanturilor, care durează între 3 și 4 luni. În schimb, sistemul Fast and Fixed permite construirea unei lucrări fixe provizorii chiar în ziua intervenției, care este conectată la implanturi. Astfel, pacientul are un nou zâmbet la numai câteva ore după intervenție.

În plus, procedura este minim invazivă pentru pacient. Folosirea eficientă a osului face ca proceduri precum adiția de os să nu mai fie necesare. Folosirea unui număr mai mic de incizii și de implanturi decât în varianta clasică este posibilă datorită unui tip de spire care asigură stabilitate superioară. Două dintre implanturi se inserează în poziție oblică, ceea ce le permite să susțină inclusiv forțele masticatorii mari ce apar în zona dinților laterali.

În final, pacienții beneficiază de dinți noi, care se arată și se comportă la fel ca dinții naturali sau, uneori, chiar mai bine. Iar toate acestea sunt obținute fără a resimți nici cea mai mică senzație de durere.

Fast and Fixed, decizia pentru care îți vei mulțumi tot restul vieții! Iată de ce! (P) | Sursă foto: freepik.com
Fast and Fixed, decizia pentru care îți vei mulțumi tot restul vieții! Iată de ce! (P) | Sursă foto: freepik.com

Etapele tratamentului Fast and Fixed

În cadrul consultației inițiale, medicul implantolog analizează întreaga cavitate orală, după care planifică etapele și stabilește costurile pentru întreaga intervenție.

Esențial este procesul de inserare a implanturilor, care se desfășoară în timp ce pacientul se află sub anestezie locală. Procedura este laborioasă și durează aproximativ 2-3 ore. Îndată după aceea, cu ajutorul unei radiografii panoramice este verificată poziția implanturilor inserate.

Imediat după aceea, are loc atașarea bonturilor protetice. Se ia amprenta pentru lucrarea fixă provizorie care este realizată în laborator, apoi atașată la bonturile protetice în cel mult 24 de ore după inserarea rădăcinilor. Lucrarea va putea fi folosită imediat.

Urmează etapa de osteointegrare, care durează între 4 și 6 luni, timp în care organismul depune os pe suprafața implanturilor Fast and Fixed, creându-se corp comun între acestea și țesutul osos al pacientului.

În final, se scoate lucrarea provizorie și se ia amprenta, pentru ca laboratorul dentar să confecționeze lucrarea fixă definitivă. Ea este montată ulterior în cabinetul stomatologic și se va comporta ca orice lucrare fixă, putând fi folosită fără restricții pentru masticație.

Apoi, nu mai este necesară decât igienizarea și pacientul se va bucura timp de mai multe decenii de beneficiile sistemului Fast and Fixed, soluția ideală pentru persoanele rămase fără dinți!

Cookies