Fără TIR-uri pe Autostrada Soarelui, în weekend, poate ajungem mai ușor de la București la mare și-napoi. Context: Podul neterminat de la Fetești, blocaje infernale

28 iun. 2023
1437 afișări
Fără TIR-uri pe Autostrada Soarelui, în weekend, poate ajungem mai ușor de la București la mare și-napoi. Context: Podul neterminat de la Fetești, blocaje infernale
Fără TIR-uri pe Autostrada Soarelui, în weekend, poate ajungem mai ușor de la București la mare și-napoi. Context: Podul neterminat de la Fetești, blocaje infernale | Sursa foto: Pexels

1 iulie 2023 vine cu restricții de tonaj pentru vehiculele care depășesc masa totală autorizată de 7,5 tone pe Autostrada Soarelui. Șoferii sunt foarte afectați de lucrările care se execută la podul de la Fetești, unde se formează cozi infernale, iar această măsură poate ajuta la descongestionarea traficului.

Restricții de tonaj pentru TIR-uri, de vineri până luni, pe Autostrada Soarelui

Un domn a făcut anunțul pe grupul de Facebook „A2- Autostrada Soarelui”. Acesta a explicat că de la data de 1 iulie vor intra în vigoare restricțiile de tonaj pe A2, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică și luni:

Începând cu data de 1 Iulie vor intra în vigoare restricțiile de tonaj urmând schema de pe indicatorul rutier!

Aceasta este imaginea cu indicatorul rutier:

Indicator rutier. Sursa foto: Facebook - A2 - Autostrada Soarelui
Indicator rutier. Sursa foto: Facebook – A2 – Autostrada Soarelui

Astfel, în zilele de vineri și sâmbătă, circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricționată pe sensul de mers București-Constanța:

  • vineri, în intervalul orar 12:00-22:00,
  • sâmbătă, între orele 06:00-22:00.

În zilele de duminică și luni, circulația TIR-urilor va fi restricționată astfel, pe sensul de mers Constanța-București:

  • duminică, între orele 06:00-22:00,
  • luni, în intervalul orar 12:00-22:00.

Șoferii așteaptă ore întregi pentru a traversa podul de la Fetești. Din cauza unor lucrări, se circulă pe o singură bandă de pe ambele sensuri

Centrul Infotrafic a anunțat, în urmă cu câteva zile, starea traficului de pe Autostrada A2 sensul București-Constanța. Din cauz unor lucrări de consolidare a podului peste brațul Borcea, se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcție.

Șoferii, revoltați, au spus că stau în mașini de ore întregi, bară la bară. Coada începe de dinainte de Cernavodă şi se întinde pe 20 km, a transmis Antena3.ro.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, asigurându-se foarte bine în momentul în care schimbă banda, semnalizând din timp această intenție și să mărească distanța de siguranță dintre autovehicule, adoptând o conduită preventivă.

Înainte de a pleca la drum, conducătorii auto sunt sfătuiți să se informeze despre condițiile meteo și starea drumurilor.

Agenții de poliție le recomandă conducătorilor auto:

  • să ruleze cu prudență sporită.
  • să crească distanța de siguranță între autovehicule.
  • să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies