Fără Revelion în centrul Bucureștiului. Primăria Capitalei nu va organiza o petrecere în Noaptea dintre Ani

12 dec. 2021
435 Afișari
Fără Revelion în centrul Bucureștiului. Primăria Capitalei nu va organiza o petrecere în Noaptea dintre Ani
Fără Revelion în centrul Bucureștiului. Primăria Capitalei nu va organiza o petrecere pentru Noaptea dintre Ani. Sursa foto: Unsplash

Primăria Capitalei nu va organiza nici în acest an petrecerea de Revelion din centrul Bucureștiului. Totuși, în oraș va fi organizat un concert în Noaptea dintre Ani, în Sectorul 3. De asemenea, vă prezentăm situația și din celelalte mari orașe ale țării.

Bucureștenii nu vor avea parte de petrecere de Revelion în centrul orașului nici în acest an. Primăria Capitalei a anunțat că nici în acest an nu va organiza un spectacol în Noaptea dintre Ani. Dacă anul trecut restricțiile și situația pandemică nu au permis acest lucru, în acest an sunt permise evenimentele, însă acest lucru a fost anunțat prea aproape de Revelion, potrivit autorităților, așa că nu poate fi organizat niciun spectacol de către Primărie, potrivit ProTV.

Fără Revelion în centrul Bucureștiului. Ce a declarat Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că noile restricții au fost anunțate de autoritățile competente prea târziu ca să se poată organiza un spectacol de Revelion în centrul Bucureștiului.

Prin urmare, singurul spectacol din Noaptea dintre Ani programat în București până la această dată este cel din Parcul IOR din Sectorul 3. La acest eveniment pot veni cetățeni din tot orașul, iar autoritățile recomandă participanților să poarte măști de protecție pentru că se așteaptă la aglomerație.

Singura șansă să se mai organizeze evenimente de Revelion ar putea veni din partea firmelor private, potrivit lui Nicușor Dan. Însă acest lucru pare puțin probabil după spusele edilului, deoarece mai sunt puțin peste 2 săptămâni până la Revelion și nicio firmă nu și-a anunțat interesul în acest sens.

„Primăria nu va organiza ea însăşi un Revelion în Bucureşti, dar dacă există operatori privaţi care să plătească taxa pe respectivele spaţii şi dacă vor să organizeze Revelioane, sunt liberi să o facă. Este destul de puţin probabil să o facă pentru că nu s-au manifestat în acest moment”, a declarat Nicușor Dan.

Mai mult, edilul a precizat că autoritățile locale trebuie să nu investească sume mari în concerte și evenimente, pentru că acest lucru ar duce la concurență neloială față de firmele private din domeniu.

De altfel, concertul organizat în Parcul IOR are momentan programul în aer, cu 19 zile înainte de eveniment. Totodată, bugetul disponibil nu este unul extrem de ridicat, de circa 100.000 de lei.

Care este situația în marile orașe ale țării. Unde se organizează petreceri de Revelion

Printre orașele unde se va organiza un concert de Revelion se numără Timișoara, unde autoritățile pregătiseră un spectacol ce urma să se încheie la ora 22, însă programul se va modifica odată cu ridicarea restricțiilor.

De asemenea, și constănțenii vor avea parte de un concert în Noaptea dintre Ani, însă cu un buget mic comparativ cu anii trecuți, deoarece în acest an nu a putut fi organizată o licitație din cauza timpului foarte scurt.

Spectacolul va avea loc în zona Tomis, în apropierea plajei Modern, unde 5 DJ vor pune muzică. Trebuie precizat că nu vor exista performanțe live, însă autoritățile au pregătit un foc de artificii de mari dimensiuni.

Alte orașe mari din țară, precum Cluj-Napoca, Brașov și Craiova nu au declarat momentan dacă au pregătit vreun spectacol pentru Noaptea dintre Ani.

Cookies