Fără răspuns de la Primărie, PS2 a cerut Prefecturii Capitalei aviz pentru defrișarea copacilor uscați. 2.000 de arbori vor fi tăiați în următoarele 2 luni

24 iul. 2023
632 Afișari
Fără răspuns de la Primărie, PS2 a cerut Prefecturii Capitalei aviz pentru defrișarea copacilor uscați. 2.000 de arbori vor fi tăiați în următoarele 2 luni
Fără răspuns de la Primărie, PS2 a cerut Prefecturii Capitalei aviz pentru defrișarea copacilor uscați. 2.000 de arbori vor fi tăiați în următoarele 2 luni | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Primăria Sectorului 2 a început defrișarea copacilor din aria administrată. Angajații din cadrul ADP S2 vor tăia, începând de astăzi, mai mult de 2.000 de arbori uscați.

PS2 a cerut Prefecturii Capitalei aviz pentru defrișarea copacilor uscați

Primarii sectoarelor din București s-au săturat să aștepte ca toaletarea copacilor să fie aprobată de primarul general, Nicușor Dan.

Autorizațiile de defrișare așteaptă să fie aprobate de edilul Capitalei de mai bine de doi ani. De la preluarea mandatului, primarul general a primit mai mult de 20.000 de solicitări în ceea ce privește arborii urcați din București, conform Antena 3 CNN.

Cu toate astea, în perioada 2021- 2023, municipalitatea a emis doar 1.400 de avize de defrișare/toaletare.

Din acest motiv, PS2 a convocat un Comitet de Urgență, solicitând Prefecturii Capitalei pentru avizarea defrișărilor. În urma aceste solicitări, prefectul i-a cerut lui Nicușor Dan să urgenteze toate solicitările în termen de 30 de zile.

Această solicitare a fost făcută săptămâna trecute. Rămâne de văzut dacă edilul Capitalei o va respecta.

Primarul General al Capitalei spune că defrișarea sau toaletare arborilor din oraș trebuie să fie analizată în detaliu. Acesta fiind motivul pentru care durează atât de mult până când cererile sunt semnate.

Peste 2.000 de arbori din S2 vor fi tăiați

ADP Sector 2 a demarat o acțiune prin care vor fi tăiați peste 2.000 de copaci. Toaletarea va dura aproximativ 2 luni. Sunt vizați copacii urcați din:

  • Parcuri,
  • Parcări,
  • Zona blocurilor,
  • De pe străzi.

Respectivii arbori reprezintă un pericol pentru cetățeni. Aceștia pot să cadă oricând, în special pe perioada furtunilor, și să rănească pietonii sau să distrugă mașinile bucureștenilor.

Pe lângă arborii ce au fost doborâți de vremea rea, recent, în București un copac a căzut cu toate că afară era soare, iar vântul bătea slab.

La acest moment, în București, mai puțin de 10% dintre copacii ce stau să cadă au fost toaletați.

Cookies