Fără precedent în România: Infractorii se îmbrăcau în mascați ai Poliției și atacau

de:
04 oct. 2013
0 Afișari
Fără precedent în România: Infractorii se îmbrăcau în mascați ai Poliției și atacau

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din cadrul Structurii Centrale şi Serviciului Teritorial Bucureşti au desfăşurat, în perioada 3 – 4 octombrie 2013, o amplă acţiune vizând combaterea traficului de droguri şi destructurarea unor grupuri infracţional organizate specializate în săvârşirea acestui gen de infracţiuni.

În acest sens, au fost efectuate un număr de 10 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Piteşti, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate diferite cantităţi de cocaină, heroină, cannabis şi comprimate methadonă.

Patru dintre inculpaţi sunt cercetaţi de către procurorii D.I.I.C.O.T. şi sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de violenţă, prev. de art. 189 C.p. şi art. 211 C.p., constând în aceea că, în cursul lunii februarie 2012, sub pretextul că sunt lucrători de poliţie şi fiind echipaţi în ţinută corespunzătoare (uniforme, cagule, arme de foc – pistoale, cătuşe) au pătruns într-un imobil de pe raza judeţului Constanţa de unde au sustras, prin violenţă, de la alţi inculpaţi, o geantă în care se afla cantitatea de aproximativ 5 kg cannabis.

Unul dintre aceşti inculpaţi este suspectat şi că, în cursul lunii noiembrie 2012, echipat în ţinută de lucrător de poliţie şi având asupra sa o armă de foc (pistol marca MAUSER), a oprit în trafic trei cetăţeni străini cu intenţia de a le sustrage o borsetă, în care se afla suma de 50.000 Euro.

Membrii celeilalte grupări destructurate de către procurorii D.I.I.C.O.T. sunt suspectaţi că au organizat procurarea cantităţii de aproximativ 500 grame cocaină din Spania şi transportul drogurilor de mare risc pe rută terestră către România.
Drogurile de mare risc erau destinate comercializării către consumatorii din municipiul Bucureşti.

Valoarea totală a drogurilor este de 50.000 de Euro.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Antidrog, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Investigaţii Criminale, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, cu sprijinul Serviciului Independent de Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi al Institutului Naţional de Criminalistică.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru o durată de 24 ore a 12 inculpaţi şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile, până la acest moment, 4 dintre inculpaţi fiind deja arestaţi preventiv.

Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Cookies