Fără opritoare ilegale pe străzile din Sectorul 2. Ce amenzi riscă bucureștenii care folosesc asemenea soluții

06 ian. 2022
626 Afișari
Fără opritoare ilegale pe străzile din Sectorul 2. Ce amenzi riscă bucureștenii care folosesc asemenea soluții
Fără opritoare ilegale pe străzile din Sectorul 2. Ce amenzi riscă bucureștenii care folosesc asemenea soluții. Sursă foto: Facebook/ Alexandra Chirila Viceprimar Sector 2

Atât Poliția Locală, cât și ADP acționează pentru desființarea opritoarelor ilegale de pe străzile și trotuarele din Sectorul 2. Viceprimarul Sectorului 2, Alexandra Chirilă, anunță că 400 de opritoare sunt raportate și centralizate.

Fără opritoare ilegale pe străzile din Sectorul 2. Ce amenzi riscă bucureștenii care folosesc asemenea soluții. Străzile au început să fie eliberate de aceste invenții folosite de oameni, anunță Alexandra Chirilă, Viceprimarul Sectorului 2, într-o postare pe pagina de Facebook.

Fără opritoare ilegale pe străzile din Sectorul 2

Poliția Locală Sector 2 și ADP au început să „curețe” străzile și trotuarele din sector de aceste opritoare ilegale:

  • capre de lemn,
  • cauciucuri,
  • bolarzi,
  • conuri,
  • stâlpișori
  • și alte improvizații de acest fel.

Joi, 6 ianuarie 2022, s-a acționat în zona Dragoș Vodă- Ardeleni-Făinari – Episcop Radu- Părintele Galeriu, dar autoritățile nu se opresc aici. Peste 400 de opritoare ilegale sunt raportate și centralizate în baza de date, anunță Viceprimarul Sectorului 2 pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:

Ce amenzi riscă bucureștenii care folosesc asemenea soluții

Cei care blochează căile de acces și domeniul public sunt sancționați cu amenzi între:

  • 500 și 1500 de lei – pentru persoanele fizice;
  • 1500 și 2500 de lei – pentru persoanele juridice.

Alexandra Chirilă declară că toți oamenii își doresc să trăiască într-un sector mai curat și mai ordonat, iar aceste opritoare ilegale (chiar dacă par să nu conteze), contribuie la o impresie generală negativă, de dezordine și nepăsare, iar autoritățile nu vor tolera acest lucru.

De asemenea, Poliția Locală Sector 2 anunță că șoferii care parchează neregulamentar sunt amendați în continuare. Cei care parchează așa cum nu ar trebui și care pun în pericol viața celorlalți participanți la trafic, vor fi amendați contravențional conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În vizorul polițiștilor sunt și șoferii care opresc în stațiile STB sau pe trecerile de pietoni. O nouă acțiune de acest fel a avut loc pe Șoseaua Colentina, Șoseaua Pantelimon, Șoseaua Mihai Bravu și Șoseaua Ștefan cel Mare.

Conducătorii auto care nu respectă indicatorul Oprirea interzisă sunt sancționați cu 2-3 puncte de amendă, iar la acestea se adaugă 2 puncte penalizare.

Conducătorii auto care nu respectă indicatorul Staționarea interzisă sunt sancționați cu 4-5 puncte de amendă, iar la acestea se adaugă 3 puncte penalizare.

Cookies