Fără declarație epidemiologică la intrarea în România. De luni, se completează doar formularul digital

18 dec. 2021
461 Afișari
Fără declarație epidemiologică la intrarea în România. De luni, se completează doar formularul digital
Fără declarație epidemiologică la intrarea în România. De luni, se completează doar formularul digital.

Știți cozile alea mari, îngrămădeala de la Aeroportul Otopeni din ultimele zile (inclusiv de azi) sau cele de la vămile de intrare în țară? De la declarația epidemiologică scrisă și semnată cu pixul se făceau, în mare măsură. De luni, nu mai e nevoie de ea.

De luni, 20 decembrie 2021, nu mai trebuie să completăm declarația epidemiologică pe propria răspundere la intrarea în România, document verificat până acum la punctele de trecere a frontierei.

Autoritățile argumentează decizia astfel: “Toate datele din declarația epidemiologică se regăsesc în formularul digital de intrare în România.”

Într-o comunicare oficială, Guvernul transmite:

Formularul digital de intrare în România va scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat. “, precizează Guvernul.

Formularul digital de intrare în România (PLF) va intra în vigoare începând din aceeași zi –  20 decembrie 2021 – și va putea fi completat electronic în aplicația https://plf.gov.ro începând cu 19 decembrie, astfel încât românii care se întorc în țară să să aibă suficient timp să îl acceseze și completeze.

Formularul digital de intrare în țară – se tipărește sau nu?

Formularul  nu trebuie tipărit, precizează Guvernul, pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate sau a pașaportului, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră. 

Formularul digital de localizare și intrare în România trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei.

Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD și Poliția de Frontieră pentru validarea datelor de identitate și Corona-forms, aplicația unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau carantinate”, avertizează Guvernul.

 

Documentul este utilizat deja la nivelul a 18 state membre

Cookies