Fără cozi la Taxe și Impozite, din ianuarie 2023. Bucureștenii din Sectorul 6 sunt încurajați să aleagă soluții moderne pentru plata contribuțiilor

29 dec. 2022
7058 afișări
Fără cozi la Taxe și Impozite, din ianuarie 2023. Bucureștenii din Sectorul 6 sunt încurajați să aleagă soluții moderne pentru plata contribuțiilor
Fără cozi la Taxe și Impozite, din ianuarie 2023. Bucureștenii din Sectorul 6 sunt încurajați să aleagă soluții moderne pentru plata contribuțiilor. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Primăria condusă de Ciprian Ciucu vrea să scape de cozile de la centrele de Taxe și Impozite din Sectorul 6, din ianuarie 2023. Bucureștenii nu vor mai fi nevoiți să stea în frig, ci vor putea alege soluții moderne pentru plata contribuțiilor.

În Sectorul 6: Fără cozi în frig și timp pierdut la Taxe și Impozite, din ianuarie 2023

Totodată, PS6 anunță că, începând de marți, 3 ianuarie 2023, vor fi suplimentate aparatele de plată SelfPay și se va deschide un nou centru special pentru aceste tipuri de operațiuni.

 1. Se închid două centre vechi DGITL. De la sfârșitul acestui an, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 6 închide centrele din Bulevardul Drumul Taberei 40 și pe cel din Șoseaua Virtuții 1-3. Nu au mult spațiu în interior, astfel că nu le pot oferi bucureștenilor condiții decente de așteptare. Rămân funcționale pentru încasări centrele moderne din Complexul Comercial Drumul Taberelor (Auchan, Str. Brașov 25) și cel din Crângași (eMag, Șos Virtuții 148). Aici, plățile se pot realiza atât la ghișeu, cât și la cele 11 aparate SelfPay, asistate de inspectori fiscali.
 2. Se deschide un centru nou de încasare în incinta Hypermarketului Cora Lujerului. Acesta va fi operațional din 3 ianuarie 2023, iar plățile se vor face doar la cele 6 aparate noi SelfPay. Operațiunea este simplă, rapidă și sigură, există asistență din partea inspectorilor fiscali, nu sunt erori, aparatele sunt interconectate cu softul DGITL și totul durează maxim 2 minute.

Aproape 200 de aparate SelfPay în Sectorul 6

La nivel național, rețeaua de stații SelfPay este alcătuită din aproape 9.000 de aparate. 1.296 dintre acestea sunt în Capitală, iar 186 sunt în Sectorul 6. Aparatele sunt amplasate atât în centrele DGITL, cât și în marile magazine (Mega Image, Profi, Kaufland, Carrefour, Penny, Auchan), în centre comerciale, piețe, benzinării, sedii de bancă și instituții publice.

Avantajele acestor aparate:

 • Bucureștenii pot vedea toate obligațiile de plată, pot selecta ce impozit vor să achite și cât plătesc. Se poate achita cu card bancar sau în numerar. Unele aparate dau rest sub formă de numerar, altele dau un bon valoric care va putea fi folosit pentru plata altor facturi și utilități.
 • Indiferent unde locuiți, puteți folosi orice aparat din orice sector sau din orice oraș al țării.

De la începutul anului 2022 și până acum, la aparatele SelfPay s-au efectuat 27.600 de plăți de taxe și impozite pentru Sectorul 6.

Alte modalități de plată

Pe lângă ghișeele DGITL și aparatele SelfPay, bucureștenii din Sectorul 6 au multe alte modalități de plată a impozitelor, atât fizic, cât și online:

 • Online. Este cea mai simplă, mai comodă și mai rapidă modalitate. Taxele și impozitele se pot plăti:
  • prin aplicația de mobil #eSector6, disponibilă din App Store și Google Play.
  • prin aplicația Ghișeul.ro (unde sunt 125.000 de utilizatori unici în Sectorul 6).
  • prin virament bancar, în conturile stabilite pentru fiecare operațiune în parte (conturile IBAN se găsesc aici: https://taxelocale6.ro/impozite_taxe_primariesector6/node/9181).
 • Puncte fixe de plată.
  • prin Westaco Express, prezent în benzinăriile OMV/Petrom și în rețelele Inmedio și Relay (tot ce ai de făcut este să prezinți un document de identitate valid, iar plata se înregistrează imediat. Nu se percepe comision).
  • la ghișeele Poștei Române, doar în numerar (sunt aproape 80 de unități în București).
 • Prin SMS, la numărul 7530. Se pot plăti doar taxe pentru certificate de urbanism, pentru mopede și taxe extrajudiciare de timbru.

În plus, la DGITL Sector 6, absolut totul se poate rezolva online: poți declara bunuri, poți depune acte, poți primi decizii de impunere fiscală sau solicita și elibera certificate fiscale. Din primăvara anului viitor, toate aceste operațiuni se vor putea realiza din noul portal „Primărie fără hârtie”, transmite Primăria Sectorului 6.

Impozitul pentru 2023 poate fi plătit din 3 ianuarie

Ultima zi pentru încasarea taxelor și impozitelor pentru anului 2022 este joi, 29 decembrie.

Vineri, 30 decembrie, în ultima zi lucrătoare a acestui an, angajații DGITL sunt la serviciu, dar nu vor desfășura activități de lucru cu publicul. Toate operațiunile de plată, inclusiv cele prin mijloace online, vor fi reluate începând cu 3 ianuarie 2023, când va putea fi plătit și impozitul pentru 2023.

„Dar nu e cazul să vă grăbiți! Bonificația de 10% pentru anul viitor se acordă până la 31 martie”, transmite sursa citată.

Cookies