Fără apă caldă și căldură pentru sute de blocuri din București. Situația termoficării din oraș

07 ian. 2022
6180 Afișari
Fără apă caldă și căldură pentru sute de blocuri din București. Situația termoficării din oraș
Fără apă caldă și căldură pentru sute de blocuri din București. Situația termoficării din oraș

Frig afară, frig și-n casele bucureștenilor. Peste 900 de blocuri din Capitală nu au apă caldă și căldură, vineri, 7 ianuarie 2022, potrivit declarațiilor făcute de fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Fără apă caldă și căldură pentru sute de blocuri din București. Situația termoficării din oraș. Aurelian Bădulescu îi acuză de această problemă pe Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, dar și pe Directorul General al Termoenergetica, Claudiu Crețu.

Fără apă caldă și căldură pentru sute de blocuri din București

Mai concret, afectate sunt 911 blocuri din București care nu au căldură și nici apă caldă.

De asemenea, grupul consilierilor generali ai Partidului Social Democrat anunță că urmează să picheteze sediul Termoenergetica S.A., dar și demisia lui Nicușor Dan și a lui Claudiu Crețu (directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica București).

Te-ar mai putea interesa și: Se modernizează 11 kilometri din rețeaua primară de termoficare a Bucureștiului. Lucrările încep luna aceasta

Fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a postat situația termoficării din București pentru ziua de vineri, 7 ianuarie 2022, de la ora 10:00:

  • În Sectorul 1 – 144 de blocuri sunt fără apă caldă și căldură;
  • În Sectorul 2 – 231 de blocuri sunt fără apă caldă și căldură;
  • În Sectorul 3 – 20 de blocuri sunt fără apă caldă și căldură;
  • În Sectorul 4 – 269 de blocuri sunt fără apă caldă și căldură;
  • În Sectorul 5 – 34 de blocuri sunt fără apă caldă și căldură;
  • În Sectorul 6 – 213 de blocuri sunt fără apă caldă și căldură.

Situația termoficării din oraș

Amintim că, săptămâna aceasta, Nicușor Dan a anunțat într-o postare pe pagina de Facebook că a semnat acordul de modernizare pentru 11 kilometri din rețeaua de termoficare a Capitalei. Da, vedeți bine, DOAR 11 kilometri…e bine și așa, decât deloc.

Te-ar mai putea interesa și: Ministrul Energiei nu înțelege de ce bucureștenii nu au căldură. „Nici acum când sunt bani și s-au semnat contracte pe POIM nu s-au demarat investiții”

Primarul General al Capitalei susține că știe de problema pe care o are rețeaua de termoficare din București și spune că este musai ca situația să fie remediată.

Reparațiile vor începe luna aceasta și vor fi realizate de Compania Energetica. Urmează să fie modernizat segmentul aferent magistralei Grozăvești, iar această zonă face parte din cei 40 de kilometri ai rețelei de termoficare, scoși la licitație în anul 2021.

Nicușor Dan i-a asigurat pe bucureșteni că va face tot ce este necesar pentru ca rețeaua de termoficare să fie reparată și să funcționeze în parametrii optimi.

Cookies