Fără apă caldă în instituțiile publice, indemnizație pentru salariații care împart mașina sau lucrează de acasă. Planul de „sobrietate energetică” al unei țări UE

06 oct. 2022
270 Afișari
Fără apă caldă în instituțiile publice, indemnizație pentru salariații care împart mașina sau lucrează de acasă. Planul de „sobrietate energetică” al unei țări UE

Administrațiile locale din Franța urmează să nu mai dispună de apă caldă, cu excepția dușurilor, anunță RFI.

Fără apă caldă în instituțiile publice, indemnizație pentru cei care își împart mașina sau încurajarea muncii de acasă. Franța prezintă joi planul de „sobrietate energetică”.

Executivul francez dorește să încurajeze salariații francezi să lucreze, pe cât posibil, de acasă. Iar pentru aceștia, va exista o indemnizație pentru acoperirea costurilor ce vor apărea, automat.

Apoi, va acorda un ajutor financiar celor care sunt de acord să utilizeze un autoturism, împreună cu colegii de muncă, spre exemplu, transmite RFI România.

Toate acestea sunt propuneri ce vor fi prezentate de responsabili guvernamentali, în cadrul unei ceremonii ce se va derula, timp de 3 ore, la Parc des Expositions din Paris, o imensă hală de expoziții.

Este planul pentru sobritate energetică, această expresie pe care guvernul dar și președintele Emmanuel Macron o tot folosesc în ultimele luni, mai exact de când prețul energiei a explodat, pe fondul invaziei rusești a Ucrainei dar, și în numele unei mai bune și mai eficace protejări a mediului.

Ţinta autorităților din Franța este scăderea consumului de energie, cu cel puțin 10%, pentru o iarnă liniștită – în plină criză energetică.

Îți recomandăm și:

 

Cookies